Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

Κέντρο αγώνα η πλατεία Κλαυθμώνος κατά των διαθεσιμοτήτων - απολύσεων

Συγκέντρωση στην πλ. Κλαυθμώνος πραγματοποίησαν σήμερα 20 Γενάρη 2014  στις 9 το πρωί σχολικοί φύλακες και συνδικαλιστικά στελέχη της ΠΟΕ-ΟΤΑ, ενάντια στις διαθεσιμότητες- απολύσεις στην τοπική αυτοδιοίκηση. Όπως χαρακτηριστικά αναφερόταν και στην ανακοίνωση-κάλεσμα της ε/ε της ΠΟΕ-ΟΤΑ από σήμερα 20 Γενάρη η πλατεία Κλαυθμώνος ορίστηκε ως κέντρο αγώνα και αντίστασης ενάντια στις διαθεσιμότητες-απολύσεις.

Με σημείο αναφοράς το κέντρο αγώνα την πλατεία Κλαυθμώνος η ΠΟΕ-ΟΤΑ σε συνεργασία με την γραμματεία των Σχολικών Φυλάκων αλλά και με την μαζική συμμετοχή των εργαζομένων που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα προχωράει στην υλοποίηση του προγράμματος δράσης που έχει αποφασίσει.

Εξάλλου την Τετάρτη 22/1/2014 έχει προγραμματιστεί ευρεία σύσκεψη των προεδρείων των μεγάλων ομοσπονδιών που οι εργαζόμενοι – μέλη τους πλήττονται από το ανθρωποκτόνο μέτρο των διαθεσιμοτήτων – απολύσεων.

Αισιόδοξο και ελπιδοφόρο για τη συνέχεια θα είναι η σύσκεψη αυτή να καταλήξει στο συντονισμό δράσης και ενοποίησης των επιμέρους μετώπων που έχουν ανοιχθεί ενάντια στη βάρβαρη νεοφιλελεύθερη πολιτική της κυβέρνησης, σε  ένα συμπαγές μέτωπο αγώνα διαρκείας, που θα αποτρέψει τις απολύσεις και θα ανατρέψει την πολιτική των μνημονίων που θέλει άνεργους ή φτωχοποιημένους και χωρίς δικαιώματα εργαζόμενους.

Για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, έχει  σημασία στη σύσκεψη των Ομοσπονδιών να μην εμφανιστούν φαινόμενα «παραγοντισμού» ή «ηγεμονισμού» και πρωτίστως να απομονωθούν αυτοί που το προηγούμενο διάστημα εκπροσωπώντας τον κυβερνητικό συνδικαλισμό προσπάθησαν να δημιουργήσουν κλίμα απογοήτευσης, συνήθειας στους εργαζόμενους και  «μνημονιακό ρήγμα» στο συνδικαλιστικό κίνημα.

δημοσίευσε ...