Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

Οι απέλπιδες προσπάθειες του κ.Γρηγοράκου να δημιουργήσει συνένοχους στο «έγκλημα»

Μόνο σαν επικοινωνιακή προσπάθεια να δημιουργήσει «έξωθεν καλήν μαρτυρία» και δημιουργία συνενόχων στο έγκλημα που επιχειρεί η κυβέρνηση με θύματα την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους εργαζόμενους, μπορεί κανείς να χαρακτηρίσει τη χτεσινή συνάντηση του αναπληρωτή  υπουργού εσωτερικών με αντιπροσωπεία της ε/ε της ΠΟΕ-ΟΤΑ παρουσία και του προέδρου της ΚΕΔΕ κ. Ασκούνη, ύστερα από την πρόσκληση του ίδιου του υπουργού για να δοθούν διευκρινήσεις για την «εθελοντική διαδημοτική κινητικότητα».

Είναι ξεκάθαρο, όπως επανειλημμένα έχει επισημάνει και η Αυτόνομη Συνδικαλιστική Κίνηση Εργαζομένων στους ΟΤΑ (ΑΣΚ-ΟΤΑ) μέσα από την ιστοσελίδα της, ότι η «εθελοντική διαδημοτική κινητικότητα» καθώς και η «έκθεση Γρηγοράκου» που κοινοποιήθηκε σε όλους τους δήμους, είναι μέρος ενός ολοκληρωμένου σχεδίου της μνημονιακής συγκυβέρνησης Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ (και ολίγον ΔΗΜΑΡ η οποία συμφωνεί εν μέρη), για την κατάργηση και συρρίκνωση των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τις χιλιάδες απολύσεις εργαζομένων, προκειμένου να υλοποιηθούν έτσι οι υποσχέσεις που έχουν δώσει στην τρόικα και παράλληλα να εξυπηρετήσουν τα εργολαβικά-ιδιωτικά συμφέροντα.

Με αυτή τη βεβαιότητα προσήλθε και η αντιπροσωπεία της ε/ε της ΠΟΕ-ΟΤΑ στη συνάντηση, προκειμένου  για να επαναδιατυπώσει για άλλη μία φορά την κάθετη αντίθεσή της στο «πρόγραμμα». 

Η δημιουργία εντυπώσεων και η παραπληροφόρηση από το θολό δελτίο τύπου που εξέδωσε ο κ.Γρηγοράκος και αναφέρει «ότι οι δύο πλευρές κατέληξαν ότι θα προσπαθήσουν για την επιτυχή έκβαση του προγράμματος», χωρίς να διευκρινίζει ποια άλλη πλευρά εννοεί εκτός της κυβέρνησης που υπηρετεί, δεν πείθουν κανένα ή τουλάχιστον την πλευρά των εργαζομένων που είναι σίγουρο ότι θα αγωνιστούν για να το αποτρέψουν. 

Ακολουθεί δελτίο τύπου της ΠΟΕ-ΟΤΑ σχετικό με την συνάντηση Υπ.Εσ – ΚΕΔΕ – ΠΟΕ-ΟΤΑ. 

Αντιπροσωπεία της Εκτελεστικής Επιτροπής της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. συναντήθηκε χθες (Πέμπτη, 9 Ιανουαρίου 2014) με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Λεωνίδα Γρηγοράκο, κατόπιν δικής του πρωτοβουλίας και πρόσκλησης, παρουσία και του Προέδρου της Κ.Ε.Δ.Ε. κ. Κώστα Ασκούνη. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η ενδοδημοτική κινητικότητα. 

Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. εξέφρασε για ακόμη μία φορά την κάθετη αντίθεσή της στην ενδοδημοτική κινητικότητα, αφού συνιστά άλλη μία μεθόδευση της κυβέρνησης με στόχο χιλιάδες απολύσεις εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Σε αυτό ακριβώς αποσκοπεί και η δήθεν αξιολόγηση Δομών και Προσωπικού στους Ο.Τ.Α., όπως και η διαθεσιμότητα και η κινητικότητα. 

Ο κ. Γρηγοράκος γνωρίζει πολύ καλά πώς η διάταξη που η κυβέρνηση προώθησε, πρακτικά δεν μπορεί να τύχει εφαρμογής. Εξυπηρετεί μόνο τις μνημονιακές επιταγές που θέλει να εξαργυρώσει η κυβέρνηση απέναντι στην τρόικα για χιλιάδες «απολύσεις» εργαζομένων. 

Τα περί «κατάληξης των δύο πλευρών ότι θα προσπαθήσουν από κοινού ώστε να διευκολυνθεί η διαδικασίας της εθελοντικής διαδημοτικής κινητικότητας με στόχο την επιτυχή έκβαση του προγράμματος», που αναφέρει στο Δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών είναι εκ του πονηρού και σε καμία περίπτωση δεν αφορούν στην Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. 

Ίσως, ο κ. Γρηγοράκος να εννοεί την Κ.Ε.Δ.Ε., την οποία άλλωστε μνημονεύει και στη διάταξη που έστειλε στους Ο.Τ.Α. για να θέσει σε εφαρμογή το σχέδιο της ενδοδημοτικής κινητικότητας. 

Αν νομίζει ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών πώς με επικοινωνιακά τεχνάσματα (έσπευσε με την έκδοση Δελτίου Τύπου να παρουσιάσει μία κατάσταση που δεν απηχεί στην πραγματικότητα) και αιφνιδιαστικές κινήσεις θα κάνει την Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. «συνένοχη στο έγκλημα» της ενδοδημοτικής κινητικότητας πλανάται πλάνην οικτρά. 

Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. δεν πρόκειται να συνηγορήσει ποτέ στην ενδοδημοτική κινητικότητα και θα αγωνιστεί να ανατρέψει την πολιτική των απολύσεων και της διάλυσης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που εφαρμόζουν κυβέρνηση και τρόικα.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

δημοσίευσε ...