Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

Προτάσεις στη σύσκεψη Ομοσπονδιών Δημόσιου Τομέα

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014 στα γραφεία της ΟΛΜΕ σύσκεψη Ομοσπονδιών ΟΛΜΕ, ΠΟΕ – ΟΤΑ, ΠΟΕ – ΔΟΥ, ΕΜΔΥΔΑΣ, Ομοσπ. Εργαζομένων Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Ομοσπ. Εργαζομένων Υπ. Ανάπτυξης (τέως ΥΒΕΤ), Ομοσπ. Διοικητικών Πανεπιστημίων (παρατηρητής), για τον καλύτερο συντονισμό των κινητοποιήσεων της περιόδου.

Στη σύσκεψη εκφράστηκε η συνολική αντίθεση των κλάδων ενάντια στην πολιτική Κυβέρνησης – Ε.Ε. – ΔΝΤ καθώς και η θέληση να συντονιστούν το επόμενο διάστημα οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις με ιδιαίτερη ένταση και κλιμάκωση την περίοδο τέλη Φεβρουαρίου – αρχές Μαρτίου, ενάντια στις διαθεσιμότητες – απολύσεις, στις ιδιωτικοποιήσεις, υπερασπιζόμενοι τη μόνιμη και σταθερή εργασία, τα δημόσια και κοινωνικά αγαθά και τα δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες.

Οι προτάσεις που κατατέθηκαν στη σύσκεψη είναι:

•Απεργία και στάση εργασίας στις 7/2/14, ημέρα που εκδικάζονται στο ΣτΕ οι προσφυγές κατά της διαθεσιμότητας.

•Καθιέρωση ενός σταθερού τόπου ενημέρωσης και διαμαρτυρίας ενάντια στις διαθεσιμότητες – απολύσεις στην Αθήνα στην Πλατ. Κλαυθμώνος (κιόσκι).

•Συντονισμένες διακλαδικές διαμαρτυρίες διαθεσίμων – απολυμένων μια ημέρα κάθε εβδομάδα στο κέντρο της Αθήνας και στην περιφέρεια.

•Στις 30/1 διαμαρτυρία στον ΟΑΕΔ για τις απαράδεκτες συμβάσεις δουλείας «κοινωφελούς εργασίας».

•Στις 31/1 κοινά συλλαλητήρια σε όλες πόλεις, ενάντια στις διαθεσιμότητες – απολύσεις.

•Κονβόϊ αυτοκινήτων από Αλεξανδρούπολη – Θεσσαλονίκη – Λάρισα – Αθήνα στις 13 και 14/2 ενάντια σε ανεργία – απολύσεις – διαθεσιμότητες.

•Κινητοποίηση την ημέρα συνάντησης του Υπ. Διοικ. Μεταρρύθμισης με την Τρόϊκα στην Αθήνα.

•Να εκδοθεί κοινή αφίσα.

Όλα τα παραπάνω θα συζητηθούν τις επόμενες ημέρες στα Δ.Σ. των Ομοσπονδιών και θα επικυρωθούν σε επόμενη σύσκεψη την Τρίτη, 28/1/14 στα γραφεία της ΟΛΜΕ.

Τέλος στη σύσκεψη σημειώθηκε να γίνουν περιοδείες και Γ.Σ. στους χώρους δουλειάς και την Τετάρτη, 29/1/14 θα πραγματοποιηθεί κοινή συνέντευξη τύπου.

δημοσίευσε ...