Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

Ο κ. Καμίνης «καίει» το τμήμα επισκευής και συντήρησης οχημάτων του Δήμου Αθηναίων

Παρά του ότι δεν έχουν περάσει λίγες ημέρες απ’ όταν στο δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας ο δήμαρχος κ. Καμίνης έκανε λόγο για ύπαρξη «φημών» που θέλουν την ιδιωτικοποίηση της υπηρεσίας καθαριότητας των Δήμων, ο ίδιος τώρα ο δήμαρχος είναι αυτός που επιχειρεί την ιδιωτικοποίηση μέρους αυτής, αναθέτοντας τις εργασίες επισκευής και συντήρησης των οχημάτων στον «εθνικό» εργολάβο του είδους,  αντί του αστρονομικού ποσού των 23.000.000 ευρώ.

Ο δήμαρχος της Αθήνας που συνεργάζεται άριστα με την κυβέρνηση και στηρίζει τις μνημονιακές επιλογές της, παρά την οικονομική  κρίση, την ανεργία, την φτώχεια και την εξαθλίωση που η νεοφιλελεύθερη πολιτική τους επέβαλλε σε εργαζόμενους και κοινωνία , «δεσμεύει» το δήμο με υπέρογκα ποσά, προκειμένου να εξυπηρετήσει τα μεγάλα εργολαβικά συμφέροντα. Ταυτόχρονα οδηγεί στην κατάργηση υπηρεσιών, στις απολύσεις εργαζομένων και σε νέες οικονομικές επιβαρύνσεις των ήδη επιβαρυμένων και εξαθλιωμένων δημοτών.

Με όχημα την απαξίωση της υπηρεσίας λόγω έλλειψης έμψυχου δυναμικού από την μνημονιακή απαγόρευση προσλήψεων μόνιμου προσωπικού και της μη προμήθειας ανταλλακτικών και υλικών για την επισκευή και συντήρηση των οχημάτων – μηχανημάτων, ο κ. Καμίνης επιχειρεί να ανοίξει διάπλατα την πόρτα για την επέλαση των ιδιωτών στις υπηρεσίες του δήμου.

Δεν είναι ο μόνος δήμαρχος που ενεργεί με αυτόν τον τρόπο, στο κοντινό παρελθόν και άλλοι αιρετοί της Τοπικής Αυτοδιοίκησης έχουν επιδείξει μνημονιακή «συμπεριφορά», όπως ο περιφερειάρχης κ. Σγουρός, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Μπουτάρης ή ο δήμαρχος Πειραιά κ. Μιχαλολιάκος που «φέσωσε» το δήμο, εν μέσω οικονομικής κρίσης, με 8.000.000 ευρώ για αγορά, επισκευή και συντήρηση νέων οχημάτων, παροπλίζοντας έναν αξιόμαχο στόλο που δεν είχε κλείσει δεκαετία λειτουργίας και διαλύοντας ουσιαστικά το τμήμα επισκευής και συντήρησης οχημάτων και μηχανημάτων του Δήμου, με μεταθέσεις, συνδικαλιστικές διώξεις και αναθέτοντας στους εναπομείναντες τεχνίτες αλλότρια καθήκοντα μέχρι την επερχόμενη κατάργησή τους.

Πόσο τυχαίο δε, μπορεί να χαρακτηριστεί το γεγονός ότι όλους τους διαγωνισμούς τους κερδίζει ο ίδιος μεγαλοεργολάβος;

Είναι ξεκάθαρο πως η μνημονιακή κυβέρνηση δεν θα μπορούσε να ασκήσει τη μνημονιακή πολιτική που την διατάζουν η τρόικα, το ξένο και εγχώριο κεφάλαιο, αν δεν είχε για «βαστάζους» - υποστηρικτές και εφαρμοστές της πολιτικής της, την πλειοψηφία των αιρετών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με «μπροστάρηδες» τους μεγάλους δήμους. Τα όποια επικοινωνιακά τρυκ κατά καιρούς χρησιμοποιούν οι δήμαρχοι ή τα ανεξάρτητα και αντιμνημονιακά προφίλ που θέλουν να εμφανίσουν προς τα έξω τους διαψεύδουν οι πράξεις τους.

Οι εργαζόμενοι θα αντιδράσουν και μάλιστα άμεσα και δυναμικά σε κάθε μορφή ιδιωτικοποίησης υπηρεσίας που θα επιχειρήσει ο δήμαρχος της Αθήνας και ο κάθε δήμαρχος και αποσκοπούν στην κατάργηση υπηρεσιών, απολύσεις εργαζομένων και επιπλέον οικονομική επιβάρυνση στους πολίτες.
               
Ιανουάριος 2014                 Α.Σ.Κ – Ο.Τ.Α

Η ανακοίνωση της Α.Σ.Κ - Ο.Τ.Α ΕΔΩ

δημοσίευσε ...