Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

« Οι Φύλακες δεν είναι μπαλάκι κανενός, απέδειξαν πως είναι κοινωνικός θεσμός»

Με κυρίαρχο σύνθημα το παραπάνω, οι Σχολικοί Φύλακες σήμερα (23/1/2014) ξεκίνησαν με προσυγκέντρωση από το κέντρο αγώνα την πλατεία Κλαυθμώνος και με πορεία διαμαρτυρίας στους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας κατευθύνθηκαν στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Στο υπουργείο ενώθηκαν και με άλλους κλάδους εργαζομένων που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα όπως οι σχολικές καθαρίστριες και οι εργαζόμενοι στα υπουργεία.


Το αυταρχικό και αντιδημοκρατικό πρόσωπο της συγκυβέρνησης είχαν αναλάβει να το δείξουν οι δυνάμεις καταστολής της αστυνομίας και των ΜΑΤ που θέλησαν να καταργήσουν αυθαίρετα το δικαίωμα των εργαζομένων να διαδηλώνουν και να περιορίσουν τη συγκέντρωση στο πεζοδρόμιο, πράγμα που δεν κατάφεραν.


Στη συγκέντρωση παρευρέθηκε αντιπροσωπεία της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούμενη από τους βουλευτές, Δέσποινα Χαραλαμπίδου(Θεσσαλονίκης), Βαγγέλη Διαμαντόπουλο(Καστοριάς), Γιάννη Σταθά (Βοιωτίας), Αλέξη Μητρόπουλο και Παναγιώτη Κουρουπλή (Αθήνας).


Από το σύντομο χαιρετισμό που απεύθυνε η βουλευτής Θεσσαλονίκης Δέσποινα Χαραλαμπίδου, πέρα της αλληλεγγύης στον αγώνα των εργαζομένων για την υπεράσπιση του δικαιώματος στην εργασία και της δεσμεύσεως του ΣΥΡΙΖΑ ότι σαν κυβέρνηση της Αριστεράς θα δικαιώσει όλους τους εργαζόμενους που πλήττονται σήμερα από τις μνημονιακές διαθεσιμότητες – απολύσεις, που όπως τόνισε είναι απόφαση του ιδρυτικού συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, σημασία έχει να κρατήσουμε την επισήμανση που έκανε, ότι οι αγώνες του εργατικού κινήματος είναι αυτοί που φέρνουν αποτελέσματα στις διεκδικήσεις των εργαζομένων και πρέπει να συνεχιστούν και να εντατικοποιηθούν απέναντι στην καταστροφική μνημονιακή πολιτική της κυβέρνησης και του κεφαλαίου.


Γεγονός που μάλλον δεν ενστερνίζεται, ευτυχώς μικρή μερίδα αυτόκλητων «σωτήρων» που βρήκαν χώρο να βγουν στην επιφάνεια εκμεταλλευόμενοι την ανασφάλεια των συναδέλφων τους, όταν το προηγούμενο διάστημα ήταν προκλητικά απόντες από τους αγώνες του εργατικού κινήματος και προσπαθούν μέσω «γνωριμιών» να πείσουν ότι δήθεν θα βρεθεί λύση στις συναντήσεις που «στήνουν» με τους μνημονιακούς υπηρέτες παίζοντας το παιχνίδι τους.


Όταν οι εργαζόμενοι βρίσκονται στο δρόμο και διεκδικούν να καταργηθούν οι ανθρωποκτόνοι νόμοι της διαθεσιμότητας – απόλυσης, όταν αποδεδειγμένα με τις πράξεις της η κυβέρνηση δικαιώνει την αναγκαιότητα εργασίας του Σχολικού Φύλακα με τις προσλήψεις επιστατών στις καταργούμενες θέσεις τους, οι «σωτήρες» σε συναντήσεις που κάνουν με εκπρόσωπους του κοινοβουλίου, εντελώς αυθαίρετα, αποδέχονται την κατάργηση του Σχολικού Φύλακα και μάλιστα προτείνουν και άλλες λύσεις μακριά από την απαίτηση των εργαζομένων που είναι μία και μοναδική, ΟΛΟΙ οι ΣΧΟΛΙΚΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ πίσω στα ΣΧΟΛΕΙΑ!!! ΟΛΟΙ οι «διαθέσιμοι» πίσω στην ΔΟΥΛΕΙΑ τους !!!


Με την οκτάμηνη διάρκεια της διαθεσιμότητας να εκπνέει σε δύο μήνες ο αγώνας των Σχολικών Φυλάκων και των υπόλοιπων εργαζομένων που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα – απόλυση από την μνημονιακή κυβέρνηση συνεχίζεται και εντείνεται με καθημερινές συγκεντρώσεις στο κέντρο αγώνα της πλατείας Κλαυθμώνος που έχει οριστεί από την ΠΟΕ-ΟΤΑ και τη γραμματεία Σχολικών Φυλάκων, όπου θα αποφασίζονται και οι περαιτέρω καθημερινές κινηματικές δράσεις.


και σήμερα και αύριο και όσο χρειαστεί ...!

δημοσίευσε ...