Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

Στάσεις εργασίας για τις πολιτικές συνδικαλιστικές διώξεις του Γ.Σ. ΠΟΕ-ΟΤΑ, Αντωνόπουλου και Μαυρoγέννη

Τρεις δίκες διεξάγονται σήμερα στα Δικαστήρια της Ευελπίδων και αφορούν σε διώξεις συνδικαλιστών και σε σύλληψη δημοσιογράφου της ΕΡΤ εν ώρα καθήκοντος.

Δίκη Αντωνόπουλου, μέλους του ΔΣ ΑΔΕΔΥ
Η πρώτη αφορά στον Παύλο Αντωνόπουλο, που δικάζεται στις 12 το μεσημέρι στο Αυτόφωρο, με την ΑΔΕΔΥ να κάνει λόγο για πολιτική δίωξη.

Για το λόγο αυτό, προκήρυξε παννατική στάση εργασίας, από τις 11 το πρωί μέχρι τη λήξη του ωραρίου, και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11.30 στην Ευελπίδων. ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την αναίτια, όπως αναφέρει, σύλληψη του Παύλου Αντωνόπουλου, μέλους του ΔΣ της, «γιατί συμμετείχε σε απαγορευμένη από την Αστυνομία συγκέντρωση και για αντίσταση κατά της Αρχής».

Η ΑΔΕΔΥ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «καταφεύγει σε κατασταλτική βία, για να φιμώσει κάθε φωνή αντίστασης και για να συνεχίσει την πολιτική εξαθλίωσης του λαού που απαιτεί η Ε.Ε. και το ΔΝΤ». Όπως τονίζει, η απόφαση απαγόρευσης των συγκεντρώσεων, λόγω των εκδηλώσεων για την ελληνική προεδρία, παραβαίνει στοιχειώδη συνταγματικά δικαιώματα.

Δίκη Γ.Σ. της ΠΟΕ-ΟΤΑ
Η δεύτερη δίκη αφορά στο 35μελές συμβούλιο της ΠΟΕ-ΟΤΑ που κατηγορείται για ρύπανση περιβάλλοντος κατά τη διάρκεια των μεγάλων κινητοποιήσεων των δημοτικών υπαλλήλων τον Οκτώβριο του 2011 (εδώ για περισσότερες λεπτομέρειες και τις σχετικές αντιδράσεις).

Η Ομοσπονδία των δημοτικών υπαλλήλων προκήρυξε για σήμερα Παρασκευή 10 Ιανουαρίου πανελλαδική στάση εργασίας, από τις 11.00 το πρωί έως τη λήξη του πρωινού ωραρίου, καλώντας παράλληλα όλους τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στις 12.00 το μεσημέρι, στα Δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων.

Δίκη Μαυρoγέννη, δημοσιογράφου της ΕΡΤ
Η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Εύα Μαυρογέννη και άλλοι έξι αλληλέγγυοι στον αγώνα κατά του «μαύρου» που επιχείρησε να επιβάλλει η κυβέρνηση στη δημόσια ραδιοτηλεόραση δικάζονται σήμερα στο 5ο Τριμελές Πλημμελειοδικείο.

Η δημοσιογράφος «οδηγείται στο εδώλιο επειδή απλώς έκανε τη δουλειά της, καλύπτοντας την ειρηνική διαμαρτυρία, που οργανώθηκε τον περασμένο Αύγουστο στις κεραίες εκπομπής του Υμηττού, για τη μη εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ, η οποία διέτασσε την επαναφορά του ραδιοτηλεοπτικού σήματος της ΕΡΤ», αναφέρει σε σχετική της ανακοίνωση η ΕΣΗΕΑ.

Και συμπληρώνει: «Συνάδελφοι, η παρουσία μας στα Δικαστήρια, αύριο Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014 και ώρα 12 το μεσημέρι, στο 5ο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, στη σχολή Ευελπίδων, θα σηματοδοτήσει την αδιαπραγμάτευτη στάση μας, για το ότι η θέση της δημοσιογραφίας δεν είναι στο εδώλιο του κατηγορουμένου».

Μικρή λεπτομέρεια; Για τη σημερινή δίκη, στο κτήριο 8, των Δικαστηρίων της οδού Ευελπίδων, ο εισαγγελέας έχει καλέσει ως πρώτο μάρτυρα τον ειδικό διαχειριστή Γκίκα Μάναλη, αφού εκείνος είχε στραφεί με μήνυση κατά των συλληφθέντων, ισχυριζόμενος ότι προκάλεσαν ζημιές στους πομπούς.

Αυτόνομη Παρέμβαση: Στο στόχαστρο της μαύρης πολιτικήςτων μνημονίων οι εκπρόσωποι των εργαζομένων
Η Αυτόνομη Παρέμβαση, με ανακοίνωσή της (εδώ το πλήρες κείμενο) υπογραμμίζει πως «η κυβέρνηση και οι μηχανισμοί του κράτους επιστρατεύονται με στόχο το χτύπημα κάθε εργατικής και λαϊκής αντίδρασης. Δεν είναι τυχαίο που όλες οι απεργίες βγαίνουν παράνομες και καταχρηστικές, όλες οι μνημονιακές διατάξεις συνταγματικές, ενώ απαγορεύονται οι διαδηλώσεις και οι κινητοποιήσεις, όπως έγινε χθες, για να μη διαταραχτεί το επικοινωνιακό σόου της ανάληψης της προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την Ελλάδα, όπου οδήγησαν αγωνιστές συνδικαλιστές στα δικαστήρια».

πηγή : apnet.gr

δημοσίευσε ...