Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

Κόλαφος για Γ. Στουρνάρα η απόφαση του Άρειου Πάγου για το χαράτσι!

Ο ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ «ΕΤΡΙΨΕ ΣΤΑ ΜΟΥΤΡΑ» ΤΟΥ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΜΕ ΤΗ ΔΕΗ!

ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΕΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΦΟΡΟΛΕΗΛΑΣΙΑΣ!


Ο πρόεδρος υπηρεσίας του Αρείου Πάγου αρεοπαγίτης Γεράσιμος Φουρλάνος, απέρριψε το αίτημα του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, να εκδώσει προσωρινή διαταγή για να «παγώσει» η υπ' αριθμ. 1101/2012 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, που έκρινε αντισυνταγματική και παράνομη την είσπραξη του τέλους ακινήτων (Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτημένων Δομημένων Επιφανειών - ΕΕΤΗΔΕ), μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.
Την ώρα που η κυβέρνηση ετοιμάζεται να εξαπολύσει μια νέα, βαθιά ταξική φορολογική επιδρομή, η απόφαση του Αρείου Πάγου αποτελεί ένα ηχηρό "χαστούκι" κατά της κυβέρνησης, η οποία, με τον πλέον απαράδεκτο τρόπο, επιχείρησε να παρακάμψει το Σύνταγμα και να συνεχίσει να εισπράττει το γνωστό χαράτσι μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

Η απόφαση του Αρείου Πάγου αναφέρει επί λέξει:

‘‘Α. Στην αίτηση γίνεται αναφορά σε απώλεια εσόδων ύψους ενός δις ευρώ. Τούτο όμως ως κίνδυνος μνημονεύεται εντελώς αόριστα χωρίς ειδικότερη σύνεση με τη ΔΕΗ αλλά και χωρίς ανάλυση του παραπάνω ποσού έστω και στοιχειωδώς ώστε να καταστεί δυνατόν να πιθανολογηθεί ο σχετικός κίνδυνος.

Β. Δεν εξηγείται γιατί η ζημία είναι μη επανορθώσιμη αφού η απλή αναφορά σε μη εξεύρεση του σχετικού ποσού από άλλες πηγές δεν αιτιολογείτε ούτε οι πηγές προσδιορίζονται.

Γ. Ουδόλως εκτίθεται αν είναι δυνατή ή όχι η είσπραξη του παραπάνω ποσού μέσω άλλης διαδικασίας είσπραξής του και όχι αποκλειστικά μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ ώστε να κριθεί η σχετική βλάβη του αιτούντος.

Δ. Σε κάθε περίπτωση η αίτηση αναστολής εκτελέσεως και ισχύος της απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου έχε προσδιοριστεί άμεσα προς εκδίκαση στις 18.12.2012.

Κατά ταύτα είναι πρόδηλο πως ουδεμία ζημία και δη μη ευχερώς αναστρέψιμη μπορεί να επέλθει μέχρι τότε αλλά και μέχρι έκδοσης της απόφασης του σχετικού πολιτικού τμήματος που συνεδριάζει σε συμβούλιο ο οποίος κατά τα κρατούντα είναι συντομότατος.’’

Αύριο Τρίτη, όπως αναφέρει και η απόφαση του Αρείου Πάγου, θα συζητηθεί η αίτηση του υπουργού Οικονομικών, με την οποία ζητεί την προσωρινή αναστολή της απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών.

Ο αγώνας κατά της φοροεπιδρομής πρέπει να συνεχίσει και να δυναμώσει, έτσι ώστε να αποτραπεί η εφαρμογή της βάρβαρης πολιτικής που φορτώνει νέα βάρη στις πλάτες των εργαζομένων, των αυτοαπασχολουμένων και των μικρών αγροτών. Και αυτό δεν αφορά μόνο τους άδικους φόρους που επιβάλλονται στην μικρή ιδιοκτησία, η οποία από το νέο έτος θα επιβαρυνθεί με νέα χαράτσια στα αγροτεμάχια κλπ, αλλά συνολικά στο εργατικό και λαϊκό εισόδημα!


Πηγή : iskra

δημοσίευσε ...