Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012

Μετά το «φρένο» που έβαλαν οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στη Διαθεσιμότητα - απόλυση, έρχεται το δικαστικό «χειρόφρενο»

Τεσσέρις* νέες δικαστικές αποφάσεις κατά της διαθεσιμότητας, εκδόθηκαν χθες (Πέμπτη) και σήμερα (Παρασκευή) από Δικαστήρια της χώρας, αυξάνοντας το συνολικό, μέχρι στιγμής, αριθμό σε οκτώ**.Πρόκειται για υποθέσεις 49 εργαζομένων των Δήμων Χίου (12), Ρεθύμνου (16), Χανίων (19) και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας (2) που, όπως και οι συνάδελφοί τους, είχαν καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα και τα Πρωτοδικεία των περιοχών τους διέταξαν να παραμείνουν κανονικά στις υπηρεσίες τους μέχρι την οριστική εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων.
Μέχρι τώρα έχουν δικαιωθεί συνολικά 118 εργαζόμενοι (εκτός από τους προαναφερόμενους 47, 17 του Δήμου Κοζάνης, 13 του Δήμου Ξάνθης, 35 του Δήμου Πατρέων και 6 του ΓΕΣ), οι οποιοι μετά τις δικαστικές αποφάσεις παραμένουν κανονικά στη θέση τους μέχρι την οριστική εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων.

Αναλυτικά:
Το Πρωτοδικείο Χίου έδωσε εντολή να επιστρέψουν προσωρινά 12 ΙΔΑΧ ΔΕ που είχαν προσληφθεί μέσω ΑΣΕΠ και προσέφεραν τις υπηρεσίες τους στην Οικονομική, Τεχνική και Διοικητική Υπηρεσία του καθώς και στη Διέυθυνση Πρόνοιας στο Δήμο Χίου (συνολικά είναι 15 αλλά οι 3 εξαιρούνται από το νόμο) μέχρι τις 15 Γενάρη, οπότε και εκδικάζονται τα ασφαλιστικά μέτρα. Να σημειωθεί πως με τα μέχρι σήμερα δεδομένα θα είναι η πρώτη δικαστική απόφαση που θα βγει και θα αφορά στη διαθεσιμότητα, καθώς το πρώτο πρωτοδικείο που έστησε «φράγμα» στη διαθεσιμότητα, αυτό της Ξάνθης, έχει ορίσει τη δίκη για τις 16 Ιανουαρίου 2013. «Οπότε η απόφαση της Χίου, θα αποτελέσει τον πιλότο για τα δικαστήρια που θα ακολουθήσουν», εκτίμησε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο Δήμο Χίου Αλέκος Γαϊτάνος, μιλώντας στην aftodioikisi.gr.

Το Πρωτοδικείο Χανίων εξέδωσε διαταγή για την επιστροφή 19 ΙΔΑΧ ΔΕ στο Δήμο Χανίων (συνολικά είναι 21, αλλά οι 2 εξαιρούνται εκ του νόμου). Η οριστική εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων ορίστηκε για τις 19 Μαρτίου.

Το Πρωτοδικείο Ρεθύμνου εξέδωσε εντολή για την προσωρινή επιστροφή στο Δήμο Ρεθύμνου 16 ΙΔΑΧ ΔΕ, με την οριστική απόφαση να αναμένεται στις 22 Φεβρουαρίου.

Το Πρωτοδικείο Πάτρας εξέδωσε προσωρινή διαταγή για την παραμονή δύο εργαζομένων ΙΔΑΧ ΔΕ στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας μέχρι την οριστική εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων. Υπέρ των εργαζομένων τάχθηκε και η περιφέρεια η οποία παραστάθηκε μέσω του νομικού της συμβούλου και τους αντιπεριφερειάρχη Γρηγόρη Αλεξόπουλου.

Τρεις νέες αποφάσεις τη Δευτέρα...


Να σημειωθεί πως στο Πρωτοδικείο Αθηνών συζητήθηκαν σήμερα οι προσφυγές που κατέθεσαν 10 ΙΔΑΧ ΔΕ από το Δήμο Αθηναίων, 18 ΙΔΑΧ ΔΕ από το Δήμο Νέας Ιωνίας και 15 ΙΔΑΧ ΔΕ από το Δήμο Σπάτων-Αρτέμιδος. Η απόφαση για την προσωρινή παραμονή τους ή όχι αναμένεται τη Δευτέρα στις 9 το πρωί. Παράλληλα αναμένεται τις επόμενες ημέρες και απόφαση του Πρωτοδικείου Μυτιλήνης σχετικά με αίτηση ασφαλιστικών μέτρων εργαζόμενης στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου.

....και νέες προσφυγές

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη περίπου 25 ΙΔΑΧ ΔΕ του Δήμου Λέσβου, οι περίπου 35 ΙΔΑΧ ΔΕ του Δήμου Βόλου και οι 23 ΙΔΑΧ ΔΕ του Δήμου Αγρινίου.

Υπουργείο: Διασκεδάζει τις εντυπώσεις με... κινητικότητα

Μετά και τις τελευταίες δικαστικές αποφάσεις αλλά και τις νέες που αναμένεται να είναι και πάλι αρνητικές το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης αναμένεται να δημοσιοποιήσει μέχρι τη Δευτέρα την υπουργική απόφαση για το πλαίσιο της κινητικότητας (κάλυψη κενών) προκειμένου να διασκεδάσει τις εντυπώσεις.

*Αργότερα εκδόθηκαν και δυο ακόμη για εργαζόμενους στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Πηγή : aftodioikisi.gr

δημοσίευσε ...