Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Στο εδώλιο και πάλι οι τρεις εργαζόμενοι για τo επεισόδιο με τον Γερμανό πρόξενο

Ασκήθηκε έφεση εις βάρος τους!
Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσουν εκ νέου οι τρεις εργαζόμενοι για το επεισόδιο με τον Γερμανό πρόξενο στη Θεσσαλονίκη, έπειτα από την έφεση που άσκησε σε βάρος τους η εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης Ιωάννα Κατσή.

Η εισαγγελέας θεωρεί «νομικά εσφαλμένη» την αθωωτική απόφαση που εξέδωσε προ ημερών ο πρόεδρος του Αυτόφωρου Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης για τους δύο δημοτικούς υπαλλήλους και τον συνδικαλιστή εκπαιδευτικό.

Όπως έγινε γνωστό, η εισαγγελέας έκρινε ότι δεν εκτιμήθηκαν ορθά τα πραγματικά παραστατικά και ως εκ τούτου άσκησε έφεση υπέρ του νόμου.

Ύστερα από αυτήν την εξέλιξη, οι τρεις εργαζόμενοι, που είχαν συλληφθεί με βάση το οπτικοακουστικό υλικό που προβλήθηκε σε τηλεοπτικά κανάλια και ενημερωτικές ιστοσελίδες, θα δικαστούν εκ νέου για την υπόθεση, αυτήν την φορά ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης (ως δευτεροβάθμιου δικαστηρίου).

Τα αδικήματα για τα οποία θα κληθούν να λογοδοτήσουν αυτή τη φορά είναι αυτά της διατάραξης κοινής ειρήνης και της παράνομης βίας, ενώ ο συνδικαλιστής δάσκαλος κατηγορείται επιπλέον για απείθεια διότι αρνήθηκε να υποβληθεί σε δακτυλοσκόπηση. Η έφεση δεν αφορά την κατηγορία της απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης για την οποία είχαν απαλλαγεί.

Να σημειωθεί ότι η εισαγγελέας της έδρας του Αυτόφωρου Μονομελούς, Ευαγγ. Πούλιου, είχε αναφερθεί κατά την αγόρευσή της «στην αγανάκτηση των Ελλήνων εξαιτίας του διασυρμού που υφίσταται η χώρα μας τα 2,5 τελευταία χρόνια», τονίζοντας, όμως, ότι οι διεκδικήσεις και οι αγώνες των εργαζομένων «δεν επιτρέπεται να εκδηλώνονται με έκνομες πράξεις».

Πρότεινε δε την ενοχή των κατηγορουμένων μόνο για τις πράξεις της παράνομης βίας και της διατάραξης κοινής ειρήνης.

Πηγή: in.gr

Δελτίο τύπου για το ίδιο θέμα εξέδωσαν και οι βουλευτές Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ .

Οι βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α-Ε.Κ.Μ., Α΄ και Β΄ Θεσσαλονίκης, Ευαγγελία Αμμανατίδου, Γιάννης Αμανατίδης, Ιωάννα Γαϊτάνη και Δέσποινα Χαραλαμπίδου καταγγέλλουν την προσπάθεια ποινικοποίησης των εργατικών αγώνων
Καταγγέλλουμε την πρωτοφανή συστηματική προσπάθεια ποινικοποίησης των εργατικών αγώνων από την πλευρά της Κυβέρνησης και των δικαστικών αρχών καθώς και τη συνέχιση της  στοχοποίησης και των διώξεων των απεργιακών κινητοποιήσεων των εργολαβικών εργαζομένων του ΑΠΘ από την Πρυτανεία.

Η έφεση που ασκήθηκε από την εισαγγελία κατά της αθώωσης των αγωνιστών της ΠΟΕ-ΟΤΑ και της ΔΟΕ, οι προκλητικές καταδικαστικές αποφάσεις εις βάρος απολυμένων και απεργών εργολαβικών του ΑΠΘ, όσο και οι διώξεις που εκκρεμούν εις βάρος των φοιτητών που περιφρουρούσαν το πανεπιστημιακό άσυλο από τις δυνάμεις καταστολής στις 17/11, δεν έχουν καμία λαϊκή νομιμοποίηση. Πίσω από τις εισβολές της αστυνομίας στο ΑΠΘ, για τις οποίες έχει απόλυτη ευθύνη η Πρυτανεία του, και τις δικαστικές επεμβάσεις κρύβεται μια κυβερνητική συμμαχία που καταρρέει πανικόβλητη.

Ας το καταλάβουν όλοι τους επιτέλους: οι κοινωνικοί αγώνες δεν τρομοκρατούνται, δεν ποινικοποιούνται, δεν θα πάψουν μέχρι την δικαίωσή τους και την ανατροπή των αντεργατικών μνημονιακών πολιτικών!

Πηγή : left.gr

δημοσίευσε ...