Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012

Απολύσεις, συλλήψεις εργαζόμενων και "φουσκωτοί" από τη Δημοτική αρχή Πειραιά.

Την παραίτηση του πρόεδρου της ΔΗΡΑΠ για περιστατικό «σύλληψης» εργαζόμενου στο Κανάλι 1 και κατόπιν παρεμπόδισής του από «φουσκωτούς» να εισέλθει στο χώρο εργασίας του με το αιτιολογικό ότι ήταν απολυμένος, ζητά η παράταξη «Πειραιάς Πολιτών Καθαρή Συμφωνία» του Γ. Μίχα.

Στην ανακοίνωσή της η μείζων αντιπολίτευση στο δ.σ. Πειραιά κάνει λόγο για «μεθοδεύσεις που παραπέμπουν σε άλλες εποχές τότε που το δημοκρατικό πολίτευμα της χώρας είχε καταλυθεί», με τις οποίες «επιχειρεί η δημοτική αρχή Πειραιά να προχωρήσει σε απολύσεις εργαζομένων και να κάμψει τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των τεχνικών της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Πειραιά που βρίσκονται σε πολυήμερη απεργία».

Χαρακτηρίζει δε «αποκορύφωμα αυτής της συμπεριφοράς το σημερινό περιστατικό της «σύλληψης» και μεταφοράς εργαζομένου (τεχνικού) στην Αστυνομική Διεύθυνση Πειραιά με ευθύνη του Προέδρου της ΔΗΡΑΠ και ενός ακόμα στελέχους του σταθμού με το πρόσχημα ότι δεν θα έπρεπε να είναι στη θέση του επειδή είναι απολυμένος».

Ωστόσο, όπως τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση «καμία απόλυση δεν έχει κοινοποιηθεί και ότι οι εργαζόμενοι δικαιολογημένα βρίσκονται στο σταθμό αφού είναι σε απεργία».

Ακολούθησαν πολύωρες διαβουλεύσεις και αψιμαχίες στο κτίριο Αστυνομικής Διεύνθησης Πειραιά που είχαν σαν αποτέλεσμα τη σύλληψη του Προσωπάρχη της ΔΗΡΑΠ Αντρέα Ρηγόπουλου και του Προέδρου της ΕΤΕΡ Δημήτρη Καμαρινόπουλου.

Ελεύθεροι μετά από παρεμβάσεις

Εν τέλει με παρέμβαση εισαγγελέα και του Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Δρίτσα, των δημοτικών συμβούλων Σ. Βουράκη, Μ. Σταθάκη, Α. Καλογερόγιαννη, Θ. Διαβολάκη καθώς επίσης του Προέδρου της ΕΣΗΕΑ Δ. Τρίμη, της Αντιπροέδρου Ν. Νταουντάκη, του Προέδρου του ΠΣΑΤ Σ. Τριανταφύλλου και εκπροσώπων όλων των συνδικαλιστικών οργανώσεων στα ΜΜΕ, ο Πρόεδρος της ΕΤΕΡ αφέθηκε ελεύθερος,  ενώ ο εκπρόσωπος της ΔΗΡΑΠ υπέγραψε δήλωση του Νόμου 105 ότι σταματάει ο απεργοσπαστικός μηχανισμός και δυστυχώς με ευθύνη δικιά του και της διοίκησης ο σταθμός σταματάει να εκπέμπει!!!

Ελεύθερος αφέθηκε και ο ηχολήπτης Φάνη Αραμπατζή ο οποίος συνελήφθη ενώ ήταν βάρδια ασφαλείας αλλά  κατά την επιστροφή του στο χώρο εργασίας του η είσοδός του εμποδίστηκε από πέντε τουλάχιστον στον αριθμό «φουσκωτούς» οι οποίοι βεβαίως λίγο μετά εξαφανίστηκαν όταν κατέφθασε η αστυνομία.

«Η παράταξη «Πειραιάς Πολιτών Καθαρή Συμφωνία» καταγγέλλει σε όλους τους τόνους τους τραμπουκισμούς και το κλίμα τρομοκρατίας που επιχειρεί να επιβάλλει με το έτσι θέλω ο Πρόεδρος της ΔΗΡΑΠ και η δημοτική αρχή που καθημερινά ολισθαίνουν ολοένα και περισσότερο»

»Καταγγέλλουμε το Δήμαρχο Πειραιά για τις διπρόσωπες αναφορές του, καθώς από τη μία εμφανίζεται ως δήθεν ο προστάτης των εργαζομένων και από την άλλη πίσω από την πλάτη τους προωθεί απολύσεις.

»Καταγγέλλουμε τις μεθοδεύσεις της διοίκησης της ΔΗΡΑΠ που από τη μία απολύει εργαζομένους με υπηρεσία 10 και 15 χρόνια και από την άλλη προωθεί σύμφωνα με πληροφορίες σε προσλήψεις νέου προσωπικού, Θεός οίδε με ποιες διαδικασίες», καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή : aftodioikisi.gr 

Αναλυτικό ρεπορτάζ και από την plateiaippodameias

δημοσίευσε ...