Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

«Τυφλή» διαθεσιμότητα, η νέα απειλή της συγκυβέρνησης

Σε «τυφλά» χτυπήματα τρομοκρατίας κατά των δημοσίων και δημοτικών υπαλλήλων, φαίνεται ότι καταφεύγει η τρικομματική συγκυβέρνηση, προκειμένου να κάμψει την σθεναρή αντίσταση των εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση και των δημάρχων σε ότι αφορά το θέμα της διαθεσιμότητας – απόλυσης.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι προκειμένου η μνημονιακή συγκυβέρνηση να φέρει σε πέρας την εκτέλεση των εντολών της τρόικα και του κεφαλαίου για απολύσεις στο δημόσιο, καταφεύγει στα «τυφλά» χτυπήματα, ώστε να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους και τους αιρετούς να στείλουν τα στοιχεία των υπαλλήλων που βγαίνουν βάση του νόμου «ταφόπλακα», σε διαθεσιμότητα – απόλυση.
 
Μέσω του υπουργού διοικητικής μεταρρύθμισης, που σε αυτόν έχει αναθέσει την ευθύνη λόγω αρμοδιότητας το «έργο» των απολύσεων, η συγκυβέρνηση της ανέχειας και της παρακμής προωθεί πράξη νομοθετικού περιεχομένου προκειμένου να μείνουν απλήρωτοι όλοι οι εργαζόμενοι με σχέση εργασίας Ιδ. Δικ. – Αορ.Χρ. και ειδικότητα ΔΕ (διοικητικού).

Η τρικομματική συγκυβέρνηση επενδύει στην τρομοκράτηση και  στο γεγονός ότι έτσι θα αναγκαστούν εργαζόμενοι και αιρετοί να υποχωρήσουν από τις θέσεις άρνησης που μέχρι αυτή τη στιγμή κρατούν και στην ουσία ακυρώνουν στην πράξη το νόμο και θα στείλουν λίστες υπαλλήλων  που εξαιρούνται από το νόμο.

Η αντισυνταγματικότητα των νόμων που θέλουν να εφαρμόσουν έχει ήδη κριθεί στη συνείδηση των εργαζομένων και της κοινωνίας.

Οι «καθεστωτικές» πράξεις νομοθετικού περιεχομένου πλέον τους προσδιορίζουν όπως προσδιορίζουν και την πολιτική που ακολουθούν προκειμένου να φέρουν μεγαλύτερη φτώχεια και εξαθλίωση στην εργατική τάξη που δοκιμάζεται επί δύο και πλέον χρόνια από τις πιέσεις που ασκούν οι τοκογλύφοι δανειστές.

Ξέρουν πολύ καλά ότι η καταβολή της μισθοδοσίας μπορεί να γίνει και εκτός ενιαίας αρχής, όπως αρκετοί δήμαρχοι ήδη το έχουν πραγματοποιήσει σε άλλη χρονική στιγμή λόγω αδυναμίας καταβολής της μισθοδοσίας στις τακτές ημερομηνίες μισθοδοσίας της ενιαίας αρχής.

Πιέσεις όπως πληροφορούμαστε, δέχτηκε και η ενιαία αρχή πληρωμών προκειμένου να διακόψει την μισθοδοσία στο σύνολο των υπαλλήλων Ιδ. Δικ. – Αορ.Χρ. με ειδικότητα ΔΕ (διοικητικού), πράγμα που δεν δέχτηκε ως παράνομο και εκεί αποδίδεται και η έκδοση της «καθεστωτικής» πράξης νομοθετικού περιεχομένου.

Ξέροντας ότι το σύνολο των εργαζομένων έχει ξεπεράσει τα όρια της φτώχιας από τα μνημόνια και την νεοφιλελεύθερη πολιτική των τελευταίων κυβερνήσεων και συγκυβερνήσεων, δεν αποτελεί έκπληξη η αναδιπλούμενη στάση του δήμαρχου Αθήνας κ. Καμίνη που πιέζει τους εργαζόμενους για λήξη των κινητοποιήσεων με την απειλή της μη καταβολής της μισθοδοσίας και του τελευταίου (αναμνηστικού) δώρου Χριστουγέννων. Ενώ αντίθετα έκπληξη μας προκάλεσε το γεγονός  να υιοθετήσει εμμέσως αυτές τις απειλές και η ηγεσία της ΔΑΚΕ – ΟΤΑ στην τελευταία συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής της ΠΟΕ – ΟΤΑ. Θεωρούμε ότι συνιστά αποπροσανατολισμό από τον αγώνα που δίνει το σύνολο των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση έχουν αποδείξει ότι είναι αλληλέγγυοι μεταξύ τους και αποφασισμένοι να αγωνιστούν ώστε να ακυρώσουν στην πράξη το νόμο έκτρωμα που θα φέρει και χιλιάδες απολύσεις.

Ξέρουν καλά πως αν εφαρμοστεί, οι εργαζόμενοι ιδ.αχ. θα είναι το πρώτο κομμάτι στο ντόμινο των απολύσεων που θα ακολουθήσει.

δημοσίευσε ...