Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

Απάντηση της ΑΣΚ-ΟΤΑ στην ΠΑΣΚΕ-ΟΤΑ για τους "επίορκους"

m.l. "Να παρατηρήσουμε ότι το θέμα των "επίορκων" η συγκυβέρνηση δεν το βάζει με την λογική της εξυγίανσης του δημόσιου τομέα από την διαφθορά, αλλά επιλέγει με την κατάργηση του τεκμηρίου της αθωότητας να αυξήσει τον αριθμό των εργαζομένων που θα βγάλει σε υποχρεωτική αργία στο δημόσιο, προκειμένου να εκτελέσει όσο το δυνατόν καλύτερα τις εντολές που έχει λάβει από την τρόικα".

Απάντηση της ΑΣΚ - ΟΤΑ στην ΠΑΣΚΕ - ΟΤΑ για το ζήτημα των επίορκων 

[...]Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.  στο πλαίσιο  αυτό καλεί τους Συλλόγους-Μέλη της σε συνεννόηση με τους αρμόδιους Διευθυντές και τους αιρετούς να προχωρήσουν στην συλλογή και αποστολή εκείνων των στοιχείων που αφορούν ΜΟΝΟ τους επίορκους υπαλλήλους. Η διαδικασία αυτή πρέπει να γίνει υπό την αυστηρή επιτήρηση του Συλλόγου και ΟΧΙ διαμέσου των Γραφείων Προσωπικού τα οποία συνεχίζουν να είναι αποκλεισμένα. Εκτελεστική Επιτροπή  26/11/2012

[...]Τα Διοικητικά Συμβούλια των Συλλόγων δεν επιλέγουν ποιοι είναι «επίορκοι» και ποιοι όχι. Το μόνο που αυστηρά επιτηρούν είναι το «άνοιγμα» των Γραφείων Προσωπικού προκειμένου να μην αποσταλούν στοιχεία και διαπιστωτικές πράξεις στο πλαίσιο της προσπάθειας της κυβέρνησης να θέσει σε διαθεσιμότητα τους Δ.Ε. Διοικητικούς Υπαλλήλους Αορίστου Χρόνου.  ΠΑΣΚΕ-ΟΤΑ .5/12/2012

Η ηγεσία της ΠΑΣΚΕ-ΟΤΑ στις 26/11/2012  καλούσε τους συλλόγους να προχωρήσουν στην συλλογή και αποστολή στοιχείων και στις 5/12/2012 καλεί τους συλλόγους αυστηρά να επιτηρούν το άνοιγμα και μόνο των γραφείων προσωπικού για να  μην αποσταλούν μαζί  στοιχεία και διαπιστωτικές πράξεις

Ποιος φάσκει και αντιφάσκει λοιπόν είναι πλέον ολοφάνερο και δεν θέλει ιδιαίτερο σχολιασμό.

Αυτό όμως που θέλει σχολιασμό είναι η τοποθέτηση στελεχών της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ στην τελευταία συνεδρίαση της Εκτελεστικής που ούτε λίγο ούτε πολύ,  έλεγαν πως δεν υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με το πειθαρχικό του 4093.

Ορισμένα στελέχη της ΠΑΣΚΕ έλεγαν πως διώκονται μόνο οι συνάδελφοι με βαριά παραπτώματα και τελεσίδικες αποφάσεις εναντίων τους !! και ο επικεφαλής της ΔΑΚΕ έλεγε πως συμφωνεί απολύτως μαζί τους και πως ακόμα και το τεκμήριο της αθωότητας είναι περίπου μια ανοησία. Έλεγε χαρακτηριστικά πως είναι καλύτερα να την πληρώσουν και δυο αθώοι παρά να γλυτώνουν τα λαμόγια. (Σ.Σ τα πρακτικά των συνεδριάσεων καταγράφονται και απομαγνητοφωνούνται.)

Καλά θα κάνει λοιπόν η ηγεσία της ΠΑΣΚΕ-ΟΤΑ να αφήσει  την συνωμοσιολογία πως όλοι την υπονομεύουν  και  τα φτηνά τρυκ πως είχανε συμφωνήσει οι παρατάξεις με την ανακοίνωση και έκαναν πίσω αργότερα. Όσες παρατάξεις είχαν συμφωνήσει με το περιεχόμενο της ανακοίνωσης ας μας διαψεύσουν.

Η ΑΣΚ-ΟΤΑ εκτιμώντας την κρισιμότητα των στιγμών ενημέρωσε αμέσως  τα στελέχη και όλα τα μέλη της και προσπάθησε να κάνει διακριτή την διαφωνία της,  χωρίς να βγάλει ανακοίνωση ακριβώς για να περιφρουρήσει τον κοινό αγώνα .

Θεωρήσαμε και εξακολουθούμε να θεωρούμε λάθος  την αποστολή στοιχείων των επίορκων χωρίς μάλιστα να  μας το ζητήσει επίσημα και κατ εξαίρεση η κυβέρνηση αποδεχόμενη έτσι την ήττα της.

Θεωρήσαμε και εξακολουθούμε να θεωρούμε λάθος την οποιαδήποτε εμπλοκή των συλλόγων σ αυτή την διαδικασία.

Πιστεύουμε πως τους πραγματικούς επίορκους τους κάλυπταν και εξακολουθούν να τους καλύπτουν υπουργικά γραφεία , Περιφερειάρχες, δήμαρχοι κλπ.

Θεωρούμε πως η ηγεσία της  ΠΑΣΚΕ-ΟΤΑ επιχειρεί τώρα να φορτώσει στην ΑΣΚ-ΟΤΑ ευθύνες για να καλύψει ένα λάθος χειρισμό που έκανε  κάτω από την επικοινωνιακή πίεση της κυβέρνησης.

Η ΑΣΚ-ΟΤΑ όλο αυτό το διάστημα υπερασπίστηκε την ενότητα του κλάδου και δήλωνε σε κάθε ευκαιρία πως ο εχθρός δεν είναι μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα αλλά είναι απέναντι μας.

Δεν έχουμε κάνει ούτε  ένα βήμα πίσω από αυτή την ξεκάθαρη θέση.

Οι διαφορετικές προσεγγίσεις και οι ενστάσεις δεν είναι ρήξεις και διασπάσεις αλλά είναι δημοκρατία στους κόλπους του κινήματος.

Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ
ΗΤΑΝ  ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΜΑΣ ΕΠΙΔΙΩΞΗ

ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ

Δεκέμβριος 2012                                                       Α.Σ.Κ – Ο.Τ.Α

Η ανακοίνωση της ΠΑΣΚΕ - ΟΤΑ για το θέμα των "επίορκων" ΕΔΩ
  

δημοσίευσε ...