Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ στην απεργία των εργαζομένων στις κοινωνικές δομές

Με ανακοίνωση της η ε/ε της ΠΟΕ – ΟΤΑ εκφράζει την αγωνιστική της συμπαράσταση συμμετέχοντας στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα κοινωφελείς προγράμματα «Βοήθεια στο Σπίτι», «Κ.Δ.Α.Π» κ.α. που έχουν προκηρύξει 48ωρη Πανελλαδική Απεργία για την Τετάρτη 13 και Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013.

Θεωρούμε ότι μαζί με την συνδικαλιστική κάλυψη που δίνει η ΠΟΕ – ΟΤΑ στους εργαζόμενους, είναι απαραίτητο να εξαγγείλει και 4ωρη στάση εργασίας προκειμένου να καλυφθούν όλοι οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση και να υπάρξει μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο της Τετάρτης 13 Φεβρουαρίου 2013 στις 10.00 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος, όπως πολύ χαρακτηριστικά αναφέρει στην ανακοίνωσης της η ΠΟΕ – ΟΤΑ.

Η απαλλοτρίωση των κοινωνικών υπηρεσιών και αγαθών προς «ανοικοδόμηση» της εικονικής «επιχειρηματικότητας» όπως εκβιαστικά προτείνει η μνημονιακή συγκυβέρνηση μέσω της λειτουργίας Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων, καταργεί το δικαίωμα παροχής φροντίδας στο μεγαλύτερο μέρος των κοινωνικά αδύναμων και εισάγει νέες ελαστικές σχέσεις εργασίας φτωχοποιημένων εργαζόμενων.  

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΕ - ΟΤΑ
48ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ στις ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ
ΤΕΤΑΡΤΗ 13 και ΠΕΜΠΤΗ 14 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2013

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. εκφράζει την αγωνιστική συμπαράσταση και συμμετοχή της στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα προγράμματα «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ», «Κ.Δ.Α.Π.», κ.λπ. που έχουν προκηρύξει 48ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ την ΤΕΤΑΡΤΗ 13 και ΠΕΜΠΤΗ 14 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2013. Τους καλύπτει συνδικαλιστικά και καλεί όλους τους εργαζόμενους στα Προγράμματα και την Τοπική Αυτοδιοίκηση να συμμετέχουν  μαζικά στη ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ που θα πραγματοποιηθεί την ΤΕΤΑΡΤΗ 13 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2013, στις 10.00 το πρωί, στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ-ΑΘΗΝΑ.

Οι εργαζόμενοι στις Κοινωνικές Δομές μαζί με όλους τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, διεκδικούν:

1. Νομοθετική ρύθμιση που θα εξασφαλίζει τη συνέχιση της εργασίας του υπηρετούντος προσωπικού στις Κοινωνικές Δομές, οι οποίες μετά από δέκα (10) χρόνια συνεχούς και αδιάλειπτης προσφοράς είναι αναγκαίες για την κοινωνία.

2. Άμεση σύσταση μέσω των Ο.Ε.Υ., οργανωμένων Κοινωνικών Υπηρεσιών σε κάθε Δήμο και την στελέχωση των υπηρεσιών αυτών με την ενσωμάτωση του έμπειρου και εξειδικευμένου προσωπικού.

3. Την ΑΜΕΣΗ καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους που για πολλούς μήνες παραμένουν απλήρωτοι και οδηγούνται μαθηματικά, όπως και οι υπόλοιποι πολίτες, στην οικονομική εξαθλίωση.

4. Την παύση του σχεδιασμού της κυβέρνησης και της πλειοψηφίας των αιρετών για τη δημιουργία Κοινωνικών Συνεταιρισμών που οδηγεί τις Κοινωνικές Δομές σε διάλυση και σε νέα επιβάρυνση τους πολίτες.

Σε μια περίοδο που η οικονομική κρίση και οι πολιτικές της συγκυβέρνησης έχουν στόχο το σύνολο της κοινωνίας και των εργαζομένων, έχουμε ΟΛΟΙ υποχρέωση να υπερασπιστούμε το δικαίωμα στην παροχή της κοινωνικής φροντίδας και προστασίας σε όλους τους δικαιούχους που το έχουν ανάγκη και να προστατεύσουμε τους περίπου 5.000 εργαζόμενους που απασχολούνται στα προγράμματα αυτά.

Η ανακοίνωση της ΠΟΕ - ΟΤΑ σε μορφή Word ΕΔΩ

δημοσίευσε ...