Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

Δήμοι a la Φούχτελ !!!

Αξιολόγηση υπηρεσιών των Δήμων.
 
Η μνημονιακή συγκυβέρνηση φαίνεται να προσανατολίζεται, τουλάχιστον ως προς του παρόντος,  να περιορίσει την αξιολόγηση μόνο στις δομές των Δήμων, χωρίς να περιλάβει σε αυτήν το προσωπικό τους. Αυτό βγήκε από την συνάντηση που είχε η ε/ε της ΠΟΕ – ΟΤΑ (30-1-2013) με τον υπουργό εσωτερικών κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη.
Ωστόσο όμως βγήκε και κάτι άλλο, πως η αξιολόγηση θα γίνει με βάση το Γερμανικό μοντέλο του υπουργείου, που με απλά ελληνικά σημαίνει  αυτό που είχε δηλώσει ευθαρσώς ο κ. Φούχτελ κατά την επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη … « 1.000 Γερμανοί κάνουν τη δουλειά που κάνουν 3.000 Έλληνες»
 

Η απόφαση της μνημονιακής συγκυβέρνησης κατ’ εντολή της Μέρκελ και του Φούχτελ για ιδιωτικοποίηση των περισσοτέρων υπηρεσιών των δήμων πρέπει να θεωρείται δεδομένη. Με αυτό το κριτήριο  θα γίνουν και οι αξιολογήσεις των υπηρεσιών. Ποιες θέλουν και ποιες είναι ασύμφορες για τους ιδιώτες.
 
Όσες υπηρεσίες χαρακτηρίζονται κερδοφόρες από τα ιδιωτικά συμφέροντα, όπως αυτής της καθαριότητας, είναι σίγουρο ότι θα καταργηθούν και μαζί με τις υπηρεσίες θα καταργηθούν και οι θέσεις εργασίας με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι που υπηρετούν να βρεθούν αντιμέτωποι με την   διαθεσιμότητα – απόλυση.
 
Η αξιολόγηση των δομών ξεκινάει πρωταρχικά από 12 δήμους, οι οποίοι εκδήλωσαν ενδιαφέρον, όπου αναμένεται μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου να έχει ολοκληρωθεί.
 
Δεν πρέπει να υπάρξει κανένας εφησυχασμός από την μεριά των εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση ότι οι αξιολογήσεις των υπηρεσιών των δήμων δεν θα οδηγήσουν σε διαθεσιμότητες – απολύσεις. Αντίθετα η προσπάθεια των ιδιωτικοποιήσεων κάθε προσοδοφόρας υπηρεσίας θα επιταχύνει το ρυθμό των απολύσεων που έχει η τρικομματική συγκυβέρνηση αποφασίσει. 

δημοσίευσε ...