Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

Πρόθυμοι συνομιλητές του κ. Σγουρού τα μέλη του προεδρείου της ΑΔΕΔΥ

Κρύβοντας καλά τα ζωτικά προβλήματα των εργαζομένων κάτω από το χαλί, σα να μην συμβαίνει τίποτα, ακόμα κι αν τρέχουν οι διαθεσιμότητες – απολύσεις στου κ. Σγουρού το «σπίτι» (Περιφέρεια Αττικής), πρόθυμοι συνομιλητές του υπήρξαν τα μέλη της ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ στο προεδρείο της ΑΔΕΔΥ.

Το γεγονός της προώθησης των κυβερνητικών - μνημονιακών επιδιώξεων για ιδιωτικοποιήσεις, με την εφαρμογή των ΣΔΙΤ στη διαχείριση των απορριμμάτων από τον περιφερειάρχη κ. Σγουρό με όλες τις επιπτώσεις που αυτό φέρνει στους εργαζόμενους, άφησε το προεδρείο της ΑΔΕΔΥ παγερά αδιάφορο και αναλώθηκαν σε αναλύσεις (επι)κοινωνι(α)κού και άκρως υποκριτικού ενδιαφέροντος, όπως αυτό της διασφάλισης και προστασίας των δημόσιων αγαθών.

Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί ... κύριοι.

Είναι ξεκάθαρος και προφανής ο λόγος της συνάντησης, έψαχνε συνδικαλιστική στήριξη και άλλοθι των μνημονιακών εφαρμογών του ο «μικρός πρωθυπουργός» και την βρήκε, εύκολα όπως φαίνεται, στην πλειοψηφική ηγεσία της ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ στην ΑΔΕΔΥ.

Το σύστημα καλά δουλεύει, το θέμα είναι εμείς τι κάνουμε …!

Ακολουθεί το δημοσίευμα στην επίσημη ιστοσελίδα της περιφέρειας Αττικής, www.patt.gov.gr

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Αττικής, Γιάννη Σγουρού, με το Προεδρείο της ΑΔΕΔΥ

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε σήμερα μεταξύ του Περιφερειάρχη Αττικής, Γιάννη Σγουρού, του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικού Τομέα, κ. Κώστα Παπαντωνίου και του Προεδρείου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Στη συνάντηση υπήρξε ευρύτατη ανταλλαγή απόψεων και προτάσεων μεταξύ των δυο φορέων, ενώ συμφωνήθηκε η συγκρότηση Κοινής Ομάδας πρωτοβουλιών και δράσεων στους παρακάτω τομείς:
 
• Πρωτοβουλίες για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας, με ιδιαίτερη έμφαση στο θέμα της διαθεσιμότητας
• Στήριξη των ευπαθών ομάδων πληθυσμού, όπως είναι οι άστεγοι, οι άνεργοι, καθώς επίσης και όσοι βρίσκονται σε κατάσταση αποκλεισμού και αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο της φτώχειας, μέσα από τη δημιουργία δικτύου αλληλεγγύης
• Στήριξη από την Περιφέρεια Αττικής για την πραγματοποίηση Ημερίδας που προγραμματίζει η Α.Δ.Ε.Δ.Υ., με θέμα τη δημόσια Διοίκηση και το ρόλο που αυτή μπορεί να διαδραματίσει στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας
• Στήριξη από την Περιφέρεια Αττικής σε διάφορες δράσεις της Α.Δ.Ε.Δ.Υ, που στόχο έχουν την ενίσχυση του αθλητισμού, του πολιτισμού και της προστασίας των δημοσίων αγαθών
 
Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, δήλωσε: «Περιφέρεια και Α.Δ.Ε.Δ.Υ. είχαμε πάντα καλή συνεργασία, αμοιβαία εκτίμηση και σεβασμό. Ειδικά σήμερα που οι οικονομικές συνθήκες έχουν αλλάξει δραματικά συνεχίζουμε την αποτελεσματική αυτή συνεργασία με όρους συνοχής και αλληλεγγύης. Είμαστε αυθεντικοί φυσικοί σύμμαχοι, πέρα από κομματικές παρατάξεις και ιδεολογίες. Είμαστε εδώ για να στηρίξουμε κάθε πρωτοβουλία και δράση της ΑΔΕΔΥ, με στόχο τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας των εργαζομένων και τη στήριξη των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού».
 
Τέλος, συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση τον Μάρτιο, προκειμένου να αξιολογηθεί άμεσα η πορεία προετοιμασίας και προώθησης του συντονισμού των κοινών δράσεων.

δημοσίευσε ...