Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Προβόπουλος : Αφού μένουμε στο ευρώ, δεν πειράζει η εξαθλίωση σας!!!

Η ΤτΕ εξωραϊζει το αδιέξοδο, προτείνει μεγαλύτερη λεηλασία!
Δείτε ολόκληρη την έκθεση της ΤτΕ ΕΔΩ


Ύφεση 4,5% και διόγκωση της ανεργίας προβλέπει για το 2013 η έκθεση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ), Γιώργου Προβόπουλου.

Δραματική χαρακτηρίζει επίσης στην έκθεσή του την επιδείνωση των δεικτών της φτώχειας στη χώρα . Σημειώνει ότι μέσα σε ένα έτος καταγράφηκε αύξηση της φτώχειας κατά 43,1%.

Βέβαια, ο κεντρικός τραπεζίτης, φτάνει ούτε λίγο ούτε πολύ στο σημείο, να προτείνει ως μόνη διέξοδο στην δραματική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα τις μνημονιακές πολιτικές, οι οποίες έφτασαν τη χώρα στο σημερινό αδιέξοδο ανεργίας, ύφεσης και φτώχειας! Ενώ, παράλληλα, επιχαίρει για την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη ,παρά τα όσα δεινά παραδέχεται, ουσιαστικά, ότι έχει υποστεί ο ελληνικός λαός, για να την επιτύχει!!!

Στην ουσία η ΤτΕ και ο Γιώργος Προβόπουλος εξωραίζουν το αδιέξοδο και φτάνουν να προτείνουν ακόμα μεγαλύτερη λεηλασία του κόσμου της εργασίας, της νεολαίας, των μικρομεσαίων εμποροβιοτεχνών και αγροτών!
 
Επιπλέον στην ετήσια έκθεσή του για την ελληνική οικονομία, υποστηρίζει πως η κατεύθυνση της «προσαρμογής» πρέπει να οδηγεί, πρώτον, στον περιορισμό των δαπανών που δεν έχουν αναπτυξιακό χαρακτήρα και στη βελτίωση της αποδοτικότητας των υπολοίπων και, δεύτερον, στον εκσυγχρονισμό του φοροεισπρακτικού μηχανισμού, ώστε να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η φοροδιαφυγή.

«Έτσι θα δημιουργηθούν περιθώρια για μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης των ήδη φορολογουμένων, η οποία έχει αυξηθεί υπέρμετρα τα τελευταία χρόνια. Αυτό αφενός θα τονώσει το αίσθημα φορολογικής δικαιοσύνης και αφετέρου θα δημιουργήσει θετικές προσδοκίες που θα αντισταθμίσουν εν μέρει τις αρνητικές επιπτώσεις της μείωσης των δαπανών» τονίζει.

Ο Γιώργος Προβόπουλος αναφέρει, μεταξύ άλλων, στην ετήσια έκθεσή του πως η ελληνική οικονομία βρίσκεται ακόμη σε βαθιά κρίση και πως οι κίνδυνοι εκτροχιασμού δεν έχουν εξαλειφθεί, ενώ προβλέπει ύφεση περίπου 4,5% φέτος.

Όπως σημειώνει, το 2012 το ΑΕΠ υποχώρησε για πέμπτο κατά σειρά έτος, με αποτέλεσμα η σωρευτική μείωση στην πενταετία 2008-2012 να ανέλθει στο 20,1%. Το ποσοστό αυτό θα επιβαρυνθεί περαιτέρω το 2013, καθώς θα συνεχιστεί η ύφεση, αν και με ηπιότερο ρυθμό, όπως προβλέπεται.

Παρατηρεί επίσης πως η ύφεση προκάλεσε αισθητή πτώση της απασχόλησης και ώθησε το ποσοστό ανεργίας σε ιστορικά υψηλό επίπεδο, 24,5% περίπου κατά μέσο όρο το 2012, ενώ προβλέπεται περαιτέρω άνοδος το 2013.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το 2013 θα είναι μια δύσκολη χρονιά, κυρίως λόγω της συνεχιζόμενης ύφεσης και της υψηλής ανεργίας. Ωστόσο, μπορούμε να προσδοκούμε ότι η ύφεση θα περιορίζεται σταδιακά και ότι στη διάρκεια του 2014 θα αρχίσουν να καταγράφονται θετικοί ρυθμοί μεταβολής του ΑΕΠ», επισημαίνει ο κεντρικός τραπεζίτης.

ΕΦΑΡΜΟΣΤΕ ΠΙΣΤΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ(σ.σ. ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΦΕΡΕ ΩΣ ΕΔΩ)!!!

 «Στο σημείο που βρισκόμαστε σήμερα, οι οιωνοί είναι καλοί. Και μπορεί βάσιμα να προβλεφθεί ότι σχετικά σύντομα θα έλθει η ανάκαμψη της πραγματικής οικονομίας, εφόσον όμως συντρέξουν ορισμένες προϋποθέσεις», σημειώνει ο κ. Προβόπουλος. Η σημαντικότερη από αυτές, λέει, είναι «η συνέχιση της εφαρμογής του προγράμματος προσαρμογής με απόλυτη συνέπεια στους στόχους και τα χρονοδιαγράμματα που έχουν τεθεί».

Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό θα εξασφαλίσει τη συνέχιση της χρηματοδότησης, θα εξαλείψει οριστικά τον κίνδυνο εξόδου από το ευρώ, θα εμπεδώσει την εμπιστοσύνη στο μέλλον της οικονομίας, θα προσελκύσει νέες επενδύσεις και θα μεταδώσει ένα σαφές μήνυμα: «ότι τα χειρότερα έχουν περάσει και η έξοδος από την κρίση είναι ορατή».

πηγή : iskra

δημοσίευσε ...