Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013

Συγκατάβαση της ΔΑΚΕ-ΟΤΑ στα νέα πειθαρχικά συμβούλια

Με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών κ. Ευρ.  Στυλιανίδη  συγκροτήθηκαν τα νέα πειθαρχικά συμβούλια που θα ελέγχουν τους εργαζόμενους των Ο.Τ.Α και των Περιφερειών.

Και ενώ θα έπρεπε ο αποκλεισμός από τη σύνθεση του πειθαρχικού συμβουλίου εκλεγμένου εκπροσώπου από τους εργαζόμενους να αποτελεί πεδίο διεκδίκησης του συνδικαλιστικού κινήματος απέναντι στην φίμωση της φωνής του, που εφαρμόζει αυταρχικά η συγκυβέρνηση, παρατηρείτε το φαινόμενο των πρόθυμων συνδικαλιστών που αποδέχονται την θέση του διορισμένου μέλους.

Η συμμετοχή του αντιπροέδρου της ΑΔΕΔΥ, μέλους της εκτελεστικής επιτροπής της ΠΟΕ – ΟΤΑ και  επικεφαλής της συνδικαλιστικής παράταξης  ΔΑΚΕ – ΟΤΑ κ. Βασίλη Πολυμερόπουλου ως διορισμένου μέλους στο πειθαρχικό συμβούλιο της περιφέρειας Αττικής, δείχνει ξεκάθαρα την συγκατάβαση του ίδιου και της παράταξής του στα μνημονιακά μέτρα και στην άλωση που επιχειρεί  η τρικομματική συγκυβέρνηση στα εργασιακά δικαιώματα.

Η αποδοχή του διορισμού φαίνεται να συνηγορεί στις «φήμες» ότι μέσα στις δυνάμεις των πλειοψηφικών ηγεσιών των συνδικάτων έχει δημιουργηθεί  «μνημονιακό ρεύμα» που μπορεί να μην το επισημοποιούν, αλλά με την «ακινησία» τους για ουσιαστική αντίδραση  και την «προθυμία» τους να διορίζονται σε πειθαρχικά συμβούλια ή να συμμετέχουν σε επιτροπές αξιολόγησης που θα συγκροτήσει το υπουργείο διοικητικής μεταρρύθμισης,  διευκολύνουν τις κυβερνητικές επιδιώξεις.

Ειδικά τώρα με τα δεδομένα που άλλαξε στα εργασιακά μας δικαιώματα ο ν. 4093/12, με την υποχρεωτική αργία και τις απολύσεις, η επαναφορά και η αύξηση των αιρετών εκπροσώπων των εργαζομένων στα πειθαρχικά συμβούλια είναι παραπάνω από επιτακτική ανάγκη.

Η ανατροπή της μνημονιακής πολιτικής που θα χρησιμοποιήσει ως εργαλείο τα πειθαρχικά συμβούλια για περισσότερες απολύσεις των εργαζομένων πρέπει να αποτελεί κοινό στόχο όλων των εργαζομένων.

Η απόφαση του υπ. εσωτερικών για τη συγκρότηση των πειθαρχικών συμβουλίων ΕΔΩ

δημοσίευσε ...