Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Γ. Χαρίσης : η ηγεσία της ΑΔΕΔΥ να διαλέξει «χαράκωμα» ή με τον κ.Σγουρό ή με τους εργαζόμενους

Η χτεσινή (25/2/2013) προκλητική συνάντηση της πλειοψηφικής ηγεσίας ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ της ΑΔΕΔΥ με τον περιφερειάρχη κ. Γιάννη Σγουρό ξεκαθαρίζουν κάπως το τοπίο που επικρατεί στις τάξεις της ηγεσίας στην μια από τις δύο μεγαλύτερες συνομοσπονδίες των εργαζομένων. Η ανάγκη αλλαγής των συσχετισμών συνδικαλιστικών δυνάμεων με τέτοια φαινόμενα ενισχύεται στο έπακρο.
Η προθυμία της ηγεσίας της ΑΔΕΔΥ να γίνει συνομιλητής και να συναποφασίζει μαζί με τον μνημονιακό «μικρό πρωθυπουργό» των ΜΑΤ, των απολύσεων και των ιδιωτικοποιήσεων, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί από τον ίδιον και σαν φιλεργατικό «άλλοθι» για τις μνημονιακές του εφαρμογές, πυροδότησε αντιδράσεις τόσο από την πλευρά της Αυτόνομης Παρέμβασης δια μέσου των δηλώσεων του Γιώργου Χαρίση μέλους της ε/ε της ΑΔΕΔΥ εκλεγμένος από τον κλάδο των Ο.Τ.Α, όσο και από την ΠΟΕ – ΟΤΑ, που ομολογουμένως έχουν πολλά αντεργατικά μέτρα και μεθόδους να προσάψουν στον κ. Σγουρό.

Δήλωση του μέλους της ε/ε της ΑΔΕΔΥ Γιώργου Χαρίση

Η συνάντηση στις 25-2-13 της πλειοψηφίας της  ΑΔΕΔΥ με τον Περιφερειάρχη των ιδιωτικοποιήσεων  και των  ΜΑΤ κ. Γιάννη Σγουρό, και οι ανακοινώσεις που ακολούθησαν προσφέρουν κάκιστες υπηρεσίες στο Συνδικαλιστικό Κίνημα, με το οποίο ο κ. Περιφερειάρχης είναι σε ανοιχτή σύγκρουση.

Η πλειοψηφία της ΑΔΕΔΥ δεν έχει το δικαίωμα να κάνει συναντήσεις και να συναποφασίζει με τον κ. Σγουρό την σύσταση ΚΟΙΝΗΣ ΟΜΑΔΑΣ πρωτοβουλιών και δράσεων για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας, την προστασία των κοινωνικών αγαθών και τη ανάπτυξη δικτύου κοινωνικής αλληλεγγύης με τον περιφερειάρχη που πρωταγωνιστεί στην εφαρμογή των μνημονιακών πολιτικών .

Ο κ. Σγουρός που έχει το θράσος  να αποκαλεί  την ομοσπονδία της ΠΟΕ ΟΤΑ «μαφία των σκουπιδιών» και είναι σε ανοικτή σύγκρουση μαζί της δεν μπορεί να είναι συνομιλητής και «συνεργάτης» της ΑΔΕΔΥ.

Ο άνθρωπος που  αποτελεί τον βασικό μοχλό της κυβέρνησης  προκειμένου να δοθεί στο μεγάλο κεφάλαιο η διαχείριση των απορριμμάτων και για να πετύχει αυτόν τον στόχο δεν διστάζει να  χρησιμοποιεί ενάντια στους εργαζόμενους τα ΜΑΤ δεν μπορεί να εμφανίζεται ως προστάτης των κοινωνικών αγαθών.

Ο Περιφερειάρχης που ετοιμάζει τα νέα μνημονιακά οργανογράμματα στην Περιφέρεια Αττικής που περικόπτουν τμήματα και οργανικές θέσεις ανοίγοντας το δρόμο σε διαθεσιμότητες και απολύσεις δεν μπορεί να εμφανίζεται ως υπερασπιστής των θέσεων εργασίας και αντίπαλος της διαθεσιμότητας.

Ο κύριος Σγουρός δεν μπορεί να είναι και με τα ΜΑΤ και με τους εργαζόμενους να είναι και με τις ιδιωτικοποιήσεις και με την προστασία των κοινωνικών αγαθών.

Η πλειοψηφία της ΑΔΕΔΥ δεν μπορεί να είναι και με τον κ. Σγουρό και με τους εργαζόμενους.

Η σοφή λαϊκή παροιμία λέει δείξε μου τον φίλο σου να σου πω ποιος είσαι...

το δελτίο τύπου της ΠΟΕ - ΟΤΑ για τη συνάντηση ΑΔΕΔΥ - Περιφερειάρχη κ. Σγουρού

Ο συνδικαλιστικός κατήφορος της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. δεν έχει τέλος…


Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. έκανε συνομιλητή της τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιάννη Σγουρό, που προωθεί το «ξεπούλημα» των υπηρεσιών καθαριότητας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και πρωτοστατεί στην επιχείρηση εκχώρησης της διαχείρισης των απορριμμάτων στα μεγάλα επιχειρηματικά-εργολαβικά συμφέροντα.

Συναντήθηκαν, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσαν, για να «αναλάβουν κοινές πρωτοβουλίες με σκοπό τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας». Είναι απαράδεκτο και προκλητικό να ισχυρίζονται από την Α.Δ.Ε.Δ.Υ. πώς ο κ. Γιάννης Σγουρός, που κάνει τα πάντα προκειμένου να «πετάξει» στο δρόμο τους εργαζόμενους του Ε.Δ.Σ.Ν.Α. και όχι μόνο, ότι θα αναλάβει πρωτοβουλίες για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας. Το μόνο που ενδιαφέρει τον Περιφερειάρχη Αττικής και όσους από την κυβέρνηση τον στηρίζουν είναι να διασφαλισθούν τα επιχειρηματικά και μόνο συμφέροντα. Αυτή είναι η αποστολή του και αυτό θα προσπαθήσει ακόμη και αν απαιτηθεί να χάσουν τη δουλειά τους οι εργαζόμενοι.

Τι ακριβώς προσδοκά λοιπόν το Προεδρείο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. από τη συνάντησή του με τον Περιφερειάρχη Αττικής; Θυσιάζει στο βωμό των επικοινωνιακών πυροτεχνημάτων τα δικαιώματα των εργαζομένων; Ξεχνά η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. πώς σε κάθε διαμαρτυρία τους οι εργαζόμενοι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης έβρισκαν μπροστά τους τα ΜΑΤ που καλούσε ο κ. Γιάννης Σγουρός με εντολή να χτυπούν αλύπητα κατά των συγκεντρωμένων. Ή μήπως αγνοεί πώς ο κ. Γιάννης Σγουρός είχε ζητήσει από την ηγεσία του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης να ασκηθεί βία κατά των εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που προσπάθησαν να παρακολουθούσαν την  ανοιχτή συνεδρίαση του Δ.Σ. του Ε.Δ.Σ.Ν.Α. για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας;

Οι ενέργειες της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. υπονομεύουν τους αγώνες των εργαζομένων σε μία περίοδο ιδιαίτερα κρίσιμη. Σε μία περίοδο που η κυβέρνηση θέλει να προχωρήσει στην υλοποίηση του σχεδίου της διαθεσιμότητας-απολύσεων 25.000 υπαλλήλων του Δημοσίου Τομέα. Θα πρέπει λοιπόν το Προεδρείο της να αποφασίσει με ποιόν είναι. Με τους εργαζόμενους ή με τους εκπροσώπους της κυβέρνησης και τα συμφέροντα που αυτοί προωθούν. Διαφορετικά, δυστυχώς, θα έχει αποδείξει πώς ο συνδικαλιστικός κατήφορος έχει ακόμη δρόμο…

Στο πλούσιο φωτογραφικό υλικό της 1ης συνάντησης της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. με τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιάννη Σγουρό μπορούμε να συνεισφέρουμε εμπλουτίζοντας το με φωτογραφίες δέκα (10) διμοιριών Μ.Α.Τ. κάθε φορά, που χτυπούν εργαζόμενους και αιρετούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προκειμένου να διαφυλαχθεί ή «μονιμότητα» των εργολάβων στον χρυσοφόρο τομέα της Διαχείρισης των Απορριμμάτων.
 
Επιπροσθέτως προαναγγέλλουμε τη συμμετοχή μας στην επικείμενη «2η συνάντηση»… μας καλέσουν δεν μας καλέσουν !!!

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

δημοσίευσε ...