Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

Απεργεί και Διεκδικεί το Βοήθεια Στο Σπίτι

Στις 13 και 14 Φλεβάρη οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα Βοήθεια Στο Σπίτι απεργούν, διαδηλώνουν και διεκδικούν την συνέχιση του προγράμματος και της εργασίας τους. 
 
Η μνημονιακή συγκυβέρνηση υλοποιεί τις αποφάσεις της προκατόχου της και στην ουσία καταδικάζει σε απομόνωση τους εκατοντάδες χιλιάδες ωφελούμενους ηλικιωμένους και Α.Μ.Ε.Α. που ήταν ενταγμένοι στο πρόγραμμα «βοήθεια στο σπίτι» και «ρίχνει»  3.500 εργαζόμενους στην ανεργία.
Η ανάλγητη συγκυβέρνηση εξαντλεί όλη της σκληρότητα απέναντι στις ευπαθείς και αδύναμες κοινωνικά ομάδες, δέσμια των υποσχέσεων που έχει δώσει στο ξένο και εγχώριο κεφάλαιο, εμπορευματοποιεί κάθε κοινωνική υπηρεσία και κοινωνικό αγαθό.
 

Το αίτημα για μετατροπή του προγράμματος Β.Σ.Σ. σε οργανωμένη κοινωνική υπηρεσία των δήμων με εξασφαλισμένους πόρους από το κράτος και η απορρόφηση των εργαζομένων από τους δήμους δεν είναι ένα συντεχνιακό αίτημα των εργαζομένων, είναι βαθιά κοινωνικοπολιτικό και έτσι πρέπει να αντιμετωπιστεί, όπως άλλωστε και όλα τα υπόλοιπα κοινωφελείς προγράμματα που εξυπηρετούν ευπαθείς ομάδες της κοινωνίας (Κ.Η.Φ.Η.-βρεφονηπιακοί σταθμοί-Κ.Δ.Α.Π κλπ) που επιχειρούν να καταργήσουν.
 
Η οικονομική ανάκαμψη, που επικοινωνιακά επικαλείται η συγκυβέρνηση, αν γίνει, θα γίνει σε όφελος των ολίγων, σε μια χώρα κοινωνικά έρημη, με εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα και πολίτες χωρίς καμιά κοινωνική προστασία.
 
Μοναδική απάντηση αποτελεί η κοινή δράση όλων των εργαζομένων για την υπεράσπιση και την ενίσχυση των κοινωνικών υπηρεσιών και για την ανατροπή όλων των αντεργατικών και αντιλαϊκών πολιτικών.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ- ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΠΕΡΓΙΑ
 
ΛΕΜΕ ΟΧΙ στον κοινωνικό αποκλεισμό των ανήμπορων συμπολιτών μας. Δεν μπορεί οι 130000 εξυπηρετούμενοι σε όλη τη χώρα, να γίνουν 48000. Τα κριτήρια ένταξης των πολιτών όπως προβλέπονται από τον Νόμο είναι απαράδεκτα !
 
ΛΕΜΕ ΟΧΙ  στο ξεπούλημα της Πρόνοιας. Η παροχή κοινωνικής φροντίδας και προστασίας πρωτίστως αποτελεί ευθύνη του κράτους και παρέχεται χωρίς διακρίσεις σε κάθε άτομο που βρίσκεται σε κατάσταση ανάγκης. Δε μπορεί  εξασφαλισμένα χρήματα με νόμο που καλύπτουν την λειτουργία όλων των Δημοτικών δομών, να μοιράζονται σε ιδιώτες στο όνομα των ίσων ευκαιριών.
 
ΛΕΜΕ ΟΧΙ στην εξαθλίωση της κοινωνίας και τη διατάραξη της κοινωνικής συνοχής! Που είναι το Δίχτυ προστασίας που όλο εξαγγέλλετε αλλά δεν υλοποιείτε; 

ΛΕΜΕ ΟΧΙ στην ανεργία 3500 εργαζομένων των ΒΣΣ οι οποίοι είναι μέσα από διαδικασίες ΑΣΕΠ και εργάζονται επί δέκα συνεχή έτη κάνοντας κατάθεση ψυχής δουλεύοντας κάτω από αντίξοες συνθήκες (απλήρωτοι επί μήνες, καλύπτοντας κενά  σε άλλους τομείς των Δήμων, ασκώντας αλλότρια καθήκοντα κλπ)
 
ΛΕΜΕ ΟΧΙ στο σχεδιασμό της Πολιτείας για δημιουργία κοινωνικών συνεταιρισμών. Δε μπορεί οι  συνεταιριστικές επιχειρήσεις, να γίνουν η εγγύηση της πολιτείας απέναντι στον ανήμπορο άνθρωπο, βασιζόμενες σε λογιστικά πρότυπα για παροχές κοινωνικής φροντίδας!
 
ΕΦΤΑΣΕ Η ΩΡΑ, Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ: ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ ΜΕ ΤΟ ΥΠΑΡΧΟΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ, ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΝΤΑΣ ΕΤΣΙ ΤΗΝ ΠΡΟΝΟΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΝΗΜΠΟΡΟ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΟΧΙ  ΝΑ ΤΗΝ ΑΦΗΣΕΙ ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ!!!!!!!!!!!!!
 
ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΟΓΟ ΠΡΟΚΥΡΗΣΟΥΜΕ 48 ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 13 ΚΑΙ 14 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΜΕ  ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 13 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ ΚΑΙ ΩΡΑ 10:00 Π.Μ.
 
ΖΗΤΑΜΕ:
 
-ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΠΡΟΣΚΟΠΤΗ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΥΠΑΡΧΟΝΤΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΣΤΑΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ  ΟΠΟΥ ΘΑ ΕΝΤΑΧΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ.
 
-Την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους που εξακολουθούν να παραμένουν απλήρωτοι επί σειρά μηνών και έχουν επέλθει σε οικονομική εξαθλίωση!!!

δημοσίευσε ...