Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

Νεκρός Σενεγαλέζος μετανάστης μετά από καταδίωξη δημοτικών αστυνομικών

39χρονος μικροπωλητής από τη Σενεγάλη σκοτώθηκε πέφτοντας στις γραμμές του Ηλεκτρικού στο Θησείο προσπαθώντας να αποφύγει τους δημοτικούς αστυνομικούς. Επίθεση των ΜΑΤ στους συμπατριώτες του και αλληλέγγυους που είχαν μαζευτεί στο σημείο.

Όπως γράφει ο Γ. Κωνσταντίνου από την ΚΕΕΡΦΑ (Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή):
 
Δολοφονήθηκε ο Μπαμπακάρ Ντιάε  στη  καταδίωξη δημοτικών αστυνομικών στο Θησείο
Η  καταδίωξη ομάδας αστυνομικών του Δήμου Αθήνας στο Θησείο κατάληξε στη δολοφονία του Μπαμπακάρ Ντιάε, 39 ετών από τη Σενεγάλη. Η λυσσασμένη επίθεση των δημοτικών αστυνομικών δεν σταμάτησε ούτε όταν ο μικροπωλητής έφτασε στο αδιέξοδο πάνω από τη γέφυρα του τρένου του ΗΣΑΠ όπου ένας δημοτικός αστυνομικός τον καταδίωκε μέχρι που έπεσε στο κενό με το κεφάλι πάνω στις γραμμές. Εκεί άφησε τη τελευταία του πνοή.
Ακολούθησε ένα όργιο αστυνομικής αυθαιρεσίας και τρομοκρατικής χυδαίας παρουσία των ένστολων νεοναζί του Δένδια. Κατέφθασαν βρίζοντας χυδαία, ψέκασαν με χημικά και επιτέθηκαν με ρόπαλα στους συγκεντρωμένους μετανάστες και τα μέλη της ΚΕΕΡΦΑ που βρεθήκαμε εκεί αμέσως.

Η πολιτική των ρατσιστικών επιχειρήσεων σκούπας του Δένδια έφερε ξανά νεκρό όπως και το περασμένο καλοκαίρι. Αυτή τη βάρβαρη πολιτική  στήριξε η Δημοτική Αρχή Καμίνη με τις επιθέσεις κατά των μικροπωλητών, την εισβολή στη ΑΣΟΕΕ και τους κατειλημμένους  αυτοδιαχειριζόμενους χώρους.  ( πηγή και περισσότερα εδώ )

Και από τη σελίδα του Κυριακάτικου Σχολείου Μεταναστών:

Λίγο μετά τις 10 το βράδυ, πάνω από 200 μετανάστες από τη Σενεγάλη εξοργισμένοι από τη ρατσιστική δολοφονία του συμπατριώτη τους από δημοτικούς αστυνομικούς που τον καταδίωκαν, συγκεντρώθηκαν στο σταθμό του Θησείου, απαιτώντας την τιμωρία των δημοτικών αστυνομικών που καταδίωξαν το μετανάστη.
 
Διμοιρίες των ΜΑΤ έκαναν την εμφάνισή τους αμέσως, επιτέθηκαν στους μετανάστες και σε αλληλέγγυους, κάνοντας χρήση δακρυγόνων και κλομπ. Κάποιοι μετανάστες οδηγήθηκαν με κλούβα της αστυνομίας στη ΓΑΔΑ, οι αστυνομικοί μιλούσαν για “μάρτυρες” που τους οδηγούσαν να καταθέσουν για το “δυστύχημα”. Περίπου 100 Σενεγαλέζοι έφυγαν κυνηγημένοι με μπλοκ, σχηματίζοντας πορεία απομακρυνόμενοι από το σταθμό του Θησείου. Μέλη της Κίνησης “Απελάστε το Ρατσισμό” που βρέθηκαν στο σταθμό, πληροφορήθηκαν από Σενεγαλέζους μετανάστες πως έχουν γίνει 4-5 προσαγωγές από τα ΜΑΤ.

πηγή : left.gr

δημοσίευσε ...