Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

Ιδού το φως στο τούνελ : ρεκόρ ανεργείας με 26,8% σε όλη την Ε.Ε.

ΕΦΙΑΛΤΗΣ: ΤΟ 60% ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΡΓΟΙ!

Iskra: ΜΟΝΗ ΔΙΕΞΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ Η ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ!


Ρεκόρ ανεργίας για την Ελλάδα! Το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας μεταξύ των 27 κρατών της ΕΕ έχει η Ελλάδα, ξεπερνώντας και την , μέχρι πρότινος πρώτη, Ισπανία, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που δημοσιοποίησε την Παρασκευή(1/2/13) η Eurostat.
Τα πρωτοφανή αυτά επίπεδα ανεργίας προφανώς και δεν είναι ουρανοκατέβατα! Οφείλονται στις καταστροφικές μνημονιακές πολιτικές, οι οποίες, αν δεν ανακοπούν άμεσα, θα μετατρέψουν τη χώρα σε κοινωνικό ερειπιώνα.

Παράλληλα, στη χώρα μας έχει σημειωθεί η μεγαλύτερη αύξηση της ανεργίας το τελευταίο έτος, ενώ σε ό,τι αφορά του νέους έως 25 ετών χωρίς δουλειά είναι το 57,6% έναντι 23,4% κατά μέσο όρο στην Ευρώπη.

Τα στοιχεία που ανακοίνωσε η ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία για την ανεργία στην Ευρωζώνη και την ΕΕ αφορούν το μήνα Δεκέμβριο, ενώ τα στοιχεία για την Ελλάδα έχουν επικαιροποιηθεί μέχρι το μήνα Οκτώβριο.

Στην Ευρωζώνη και την ΕΕ τα ποσοστά παρέμειναν αμετάβλητα, έναντι του προηγούμενου μήνα, σε 11,7% και 10,7% αντίστοιχα.

Στην Ελλάδα, η ανεργία διαμορφώθηκε σε 26,8% και δεύτερη ακολουθεί η Ισπανία με 26,1%. Τα χαμηλότερα ποσοστά σημειώθηκαν σε Αυστρία (4,3%), Γερμανία και Λουξεμβούργο (5,3%).

Η μεγαλύτερη αύξηση της ανεργίας το τελευταίο έτος σημειώθηκε σε Ελλάδα (26,8% από 19,7%), Κύπρο (14,7% από 9,7%) και Ισπανία (26,1% από 23,2%).Παραταύτα, οι πολιτικές λιτότητας με επίκεντρο την ευμάρεια των τραπεζών παραμένουν αταλάντευτες και στις τρείς αυτές χώρες.

Τέλος, στους νέους ηλικίας έως 25 ετών η Ελλάδα έχει το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας (57,6%) και δεύτερη είναι η Ισπανία (55,6%), ενώ το χαμηλότερο είναι σε Γερμανία (8%), Αυστρία (8,5%) και Ολλανδία (10%).

Οι βάρβαρες και ανθρωποκτόνες μνημονιακές πολιτικές, που συνεχίζονται από τη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ , οδηγούν σε ακόμα μεγαλύτερη ύφεση και αποσύνθεση την οικονομία, το λαό και τη νεολαία στον σύγχρονο Καιάδα της ανεργίας και τον τόπο μας σε ακόμα μεγαλύτερη οικονομική και κοινωνική ερήμωση , αναγκάζοντας όλο και περισσότερους νέους και νέες να ξενιτευτούν.

Συνολικά, δε, στην ΕΕ 5,702 εκατομμύρια νέοι έως 25 ετών δεν έχουν δουλειά, εκ των οποίων τα 3,624 εκατομμύρια ζουν στην Ευρωζώνη.

δημοσίευσε ...