Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

Χακί για τους μισθωτούς, κοροϊδία για τους αγρότες

ΣΑΜΑΡΑΣ - ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ - ΚΟΥΒΕΛΗΣ ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΚΑΤΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ!

Έληξε αργά το βράδυ της Τετάρτης (6/2) η σύσκεψη των τριών αρχηγών Α. Σαμαρά, Ε. Βενιζέλου και Φ. Κουβέλη του κυβερνητικού συνεταιρισμού της μνημονιακής Ελλάδας.

Είναι εντυπωσιακό ότι οι τρεις αρχηγοί δεν βρήκαν τίποτα να ψελλίσουν για τα εκρηκτικά προβλήματα του ναυτικού κόσμου της χώρας, ο οποίος, πέραν των πολλών άλλων, είναι και απλήρωτος στη μεγάλη του πλειοψηφία επί 6 και πλέον μήνες, ενώ σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες οι κ.κ. Βενιζέλος και Κουβέλης πείστηκαν απολύτως από τον Α. Σαμαρά ότι το μέτρο της επιστράτευσης των ναυτεργατών ήταν απολύτως αναγκαίο, έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα. Γι’ αυτό, άλλωστε, Βενιζέλος και Κουβέλης δεν είπαν λέξη, μετά το πέρας της σύσκεψης, όχι μόνο για τα προβλήματα των εργαζομένων στα κύματα αλλά και για την τρομοκρατική επιστράτευση, τη δεύτερη σε λίγες μέρες, μετά την επιστράτευση των εργαζομένων στα μέσα μεταφοράς σταθερής τροχιάς.

Την ίδια ώρα και οι τρείς αρχηγοί φέρονται αποφασισμένοι στο όνομα των (μνημονιακών) νόμων και της (μνημονιακής) τάξης να επεκτείνουν αδίστακτα τις επιστρατεύσεις σε όλο και περισσότερους χώρους δουλειάς, προκειμένου να αποκλιμακώσουν τις διαφαινόμενες τάσεις γενίκευσης και συντονισμού των εργατικών αγώνων. Ταυτόχρονα, το νέο «τρίο» του αυταρχισμού δεν διστάζει να εφαρμόσει μεθόδους «στρατιωτικού νόμου» και στις πορείες, όπως κατέδειξε η παρεμπόδιση από τις ειδικές δυνάμεις του Λιμενικού Σώματος της μεγαλειώδους πορείας ναυτεργατών και αλληλέγγυων το μεσημέρι της Τετάρτης (6/2) στο λιμάνι του Πειραιά να προσεγγίσει, έστω σε απόσταση οπτικής επαφής, το Υπουργείο Ναυτιλίας, με τον Υπουργό να θέλει διάλογο με την Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) στο δρόμο περικυκλωμένο από τις ειδικές κατασταλτικές δυνάμεις!

Αν οι τρεις της συγκυβέρνησης παρέκαμψαν ευσχήμως τα ζητήματα των ναυτεργατών, ασχολήθηκαν, όμως, με τα προβλήματα των αγροτών μόνο και μόνο για να προκαλέσουν επικοινωνιακού τύπου εντυπώσεις στους πολίτες, προξενώντας, όμως, την οργή των αγροτών για τον εμπαιγμό τους.

Πράγματι, κύκλοι των αγροτών από τους δρόμους με τα τρακτέρ υπογράμμιζαν στην Iskra ότι οι κυβερνητικές προτάσεις που προέκυψαν από τη σύσκεψη των τριών αρχηγών, είναι κάτι πολύ χειρότερο από μια κοροϊδία του αγροτικού κόσμου. Συνιστούν χυδαία εξαπάτηση του κόσμου των χωραφιών και της κτηνοτροφίας, που αποβλέπει μόνο να ρίξει στάχτη στα μάτια της κοινής γνώμης, για να δικαιολογηθούν στη συνέχεια «στρατιωτικού» τύπου μέτρα ενάντια και στις αγροτικές κινητοποιήσεις.

Οι ίδιοι κύκλοι των αγροτών υπογράμμιζαν ότι η κυβέρνηση δεν είπε τίποτα για τη στήριξη των αγροτικών επενδύσεων, για την πραγματική υποβοήθηση της μείωσης του κόστους παραγωγής των αγροτικών προϊόντων, για την ενίσχυση των καινοτόμων αγροτικών προσπαθειών, για την πρόσβαση και ευνοϊκή χρηματοδότηση της γεωργίας, για ένα δίκαιο και απλό φορολογικό σύστημα για τους αγρότες, για την πραγματική στήριξη των απόμαχων της αγροτιάς και ακόμα για την προσπάθεια αναδιαμόρφωσης της ΚΑΠ σε όφελος των χωρών του ευρωπαϊκού Νότου, όπως η Ελλάδα, οι οποίες πλήττονται βάναυσα από την κρίση.
Το Μνημόνιο επιβεβαιώνεται όλο και περισσότερο ως μηχανισμός εξόντωσης των δυνάμεων της μισθωτής εργασίας στις πόλεις αλλά και διάλυσης της περιφέρειας και της υπαίθρου.

Ας προσπαθήσουμε η Γενική Απεργία της 20ης Φλεβάρη να ενώσει στους δρόμους τους εργάτες και τους μικρομεσαίους εμπόρους και επαγγελματοβιοτέχνες των πόλεων, με τους μικρομεσαίους αγρότες της υπαίθρου σε ένα μεγάλο ενιαίο μέτωπο αγώνα και προοδευτικής ανατροπής!

πηγή : iskra

δημοσίευσε ...