Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

ΑΔΕΔΥ: Τετάρτη 6-2-2013 24ωρη παναττική-πανεργατική απεργία ενάντια στην επιστράτευση των ναυτεργατών.ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΚΦΡΑΣΗ
  Εργαζομένων Δήμου Πειραιά                                                                                                  


ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΩΝ:
ΟΛΟΙ & ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 6/2/2013 10.00π.μ. ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ (πύλη ΑΓ. ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ)


Η αυταρχική τρικομματική  συγκυβέρνηση θέλοντας να καταστείλει κάθε αγωνιστική και διεκδικητική προσπάθεια των εργαζομένων απέναντι στη βάρβαρη μνημονιακή πολιτική της, αποφάσισε  μετά την επιστράτευση των εργαζομένων στα μέσα σταθερής τροχιάς, την επιστράτευση και του ναυτεργατικού κόσμου.

Δείχνοντας για άλλη μια φορά τις πραγματικές αντιδημοκρατικές αντιλήψεις που επικρατούν μέσα στους κόλπους της, καταργεί το δικαίωμα των εργαζομένων στην απεργία, ένα δικαίωμα δεκαετιών που με επίπονους αγώνες έχουν κατακτήσει οι εργαζόμενοι.

Η κατάργηση του δικαιώματος της συλλογικής διαπραγμάτευσης (Σ.Σ.Ε.), του δικαιώματος στην απεργία με την επιστράτευση των απεργών και η ποινικοποίηση των κινητοποιήσεων με συλλήψεις διαδηλωτών είναι μέτρα που καταλύουν απαράβατους κανόνες του εργατικού δίκαιου.

Ο πανικός που την διακατέχει από την ανάγκη διαφύλαξης της εικονικής κυβερνητικής σταθερότητας αλλά και ο φόβος να εκτεθεί απέναντι στους τοκογλύφους δανειστές εντολείς της για την μη εφαρμογή των μνημονιακών μέτρων, την οδηγεί στον περιορισμό ελευθεριών που ούτε στα μαύρα χρόνια ανώμαλων αντιδημοκρατικών καταστάσεων δεν είχαν επιχειρηθεί να καταργηθούν.

Όπως και στο παρελθόν οι εργαζόμενοι έχουν καταδικάσει αγωνιστικά και αποφασιστικά παρόμοιες ενέργειες έτσι και τώρα έχουν τη δύναμη να υπερασπιστούν  τις ελευθερίες και τα συνταγματικά τους δικαιώματα.
  
Η τρομοκρατία και η βία που η τρικομματική συγκυβέρνηση ασκεί για να καθηλώσει κάθε φωνή διαμαρτυρίας δεν θα περάσει.  Η αλληλεγγύη των εργαζομένων θα τη σπάσει!
  
ΕΛ. ΑΓ. ΕΚ.                                             6/2/2013

Παναττική Απεργία 6/2/2013
Δελτίο τύπου της ΑΔΕΔΥ H E.E. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταδικάζει με απόλυτο τρόπο την κυβερνητική απόφαση να προχωρήσει σε πολιτική επιστράτευση των απεργών ναυτεργατών. Είναι η δεύτερη φορά, σε λιγότερο από δύο εβδομάδες, που καταφεύγει σε αυτήν την αντιδημοκρατική πρακτική ποινικοποίησης των εργατικών και απεργιακών αγώνων, επιβεβαιώνοντας με τις πράξεις της ότι η Δημοκρατία, τα θεμελιώδη δικαιώματα των εργαζομένων, βρίσκονται πλέον σε αναστολή.

Θα πρέπει ωστόσο να γνωρίζει η Κυβέρνηση ότι η συστηματική υπονόμευση των συνδικαλιστικών και εργατικών δικαιωμάτων παραβιάζουν το Σύνταγμα της χώρας, αλλά και διεθνείς και ευρωπαϊκές συμβάσεις που προστατεύουν τα δικαιώματα των εργαζομένων. Οι εργατικοί αγώνες δεν αντιμετωπίζονται με αυταρχισμό και πραξικοπηματικό τρόπο, σε μια Δημοκρατία ευρωπαϊκής χώρας, οι εργαζόμενοι δεν επιστρατεύονται και δεν ντύνονται "στο χακί".

Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. εκφράζει τη συμπαράστασή της στους ναυτεργάτες και την ΠΝΟ που παλεύουν για τη διατήρηση των στοιχειωδών εργασιακών και μισθολογικών δικαιωμάτων τους. Καλεί την Κυβέρνηση να ανακαλέσει την απαράδεκτη απόφαση της πολιτικής επιστράτευσης που αναδεικνύει την αδιαλλαξία και καλλιεργεί τον κοινωνικό αυτοματισμό.

ΚΗΡΥΣΣΕΙ

αύριο, Τετάρτη, 6 Φεβρουαρίου 2013, 24ωρη παναττική απεργιακή κινητοποίηση για όλες τις Υπηρεσίες του Δημοσίου, τα Ν.Π.Δ.Δ. και τους Ο.Τ.Α., προκειμένου να συμμετάσχουν οι εργαζόμενοι στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που οργανώνει η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, στις 10:30 το πρωί, στον Άγιο Διονύσιο στον Πειραιά.
Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.
 

δημοσίευσε ...