Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

Η ΠΟΕ - ΟΤΑ συμμετέχει στην γενική απεργία στις 20 Φλεβάρη 2013

Με ανακοίνωση της η ΠΟΕ – ΟΤΑ καλεί τους εργαζόμενους της τοπικής αυτοδιοίκησης να πάρουν μέρος στην γενική απεργία της Τετάρτης 20/2/2013 που έχουν προκηρύξει από κοινού ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.
 
Προσυγκέντρωση των εργαζομένων στους Ο.Τ.Α για την συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο στις 10.30 το πρωί έξω από τα γραφεία της ομοσπονδίας στην πλατεία Καραϊσκάκη (Αθήνα).

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. αποφάσισε τη συμμετοχή των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση στην 24ωρη Γενική Πανελλαδική Απεργία της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και της Γ.Σ.Ε.Ε. την ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2013.

Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καλεί τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να πάρουν μαζικά μέρος στην απεργιακή κινητοποίηση και την κεντρική απεργιακή συγκέντρωση στο Πεδίον του Άρεως την ίδια ημέρα, στις 11.00 το πρωί. Να διαδηλώσουν κατά της σκληρής και αδιέξοδης πολιτικής της ύφεσης, της λιτότητας, της ανεργίας, των απολύσεων και των διαθεσιμοτήτων, της διαρκούς συρρίκνωσης του Δημόσιου Τομέα και της υπονόμευσης του κράτους πρόνοιας που υλοποιούνται με την εφαρμογή ενός εξοντωτικού μνημονίου, που ακόμα και οι ίδιοι εμπνευστές του ομολογούν τώρα ότι ήταν λάθος!

Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση συνεχίζει να ακολουθεί κατά γράμμα μια καταστροφική πολιτική, καταφεύγοντας στον αυταρχισμό και την πολιτική καταστολής, ακόμα και συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων. Έχει επιλέξει τη μέθοδο των συκοφαντικών, διασπαστικών και υπονομευτικών επιθέσεων κατά των συνδικάτων, των εργατικών αγώνων, της συλλογικής δράσης, την ισοπέδωση των κοινωνικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων.

Και όλα αυτά γιατί προετοιμάζει την πιο σκληρή επίθεσή της, καθώς οι μαζικές απολύσεις εργαζομένων στο Δημόσιο και την Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι προ των πυλών. Σε συνέχεια της εργασιακής «εφεδρείας» και του προσυνταξιοδοτικού καθεστώς της διαθεσιμότητας-απόλυσης των Δ.Ε. Διοικητικού Αορίστου Χρόνου και με όχημα, αυτή τη φορά, τη διαδικασία αξιολόγησης Οργανικών Δομών και ανθρωπίνου δυναμικού, προχωρούν σε καταργήσεις υπηρεσιών και χιλιάδες απολύσεις εργαζομένων.

Γι’ αυτό, η καθολική συμμετοχή στην 24ωρη Απεργία την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013 για την ανατροπή αυτών των πολιτικών που ισοπεδώνουν την Ελληνική κοινωνία, είναι υπόθεση ΟΛΩΝ ΜΑΣ.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ –
11.00 π.μ. ΣΤΟ ΠΕΔΙΟΝ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ – ΑΘΗΝΑ

ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΥΣ Ο.Τ.Α.
10.30 π.μ. – ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ – ΑΘΗΝΑ

δημοσίευσε ...