Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

Η «διαθεσιμότητα» της συγκυβέρνησης δεν εξαίρεσαι τον Πειραιά …



Οι επικοινωνιακές κορώνες και οι «λεονταρισμοί» του δημάρχου Πειραιά κόπασαν απότομα μετά την «διαθεσιμότητα» που επέβαλε το υπουργείο διοικητικής μεταρρύθμισης μέσω των καθεστωτικών πράξεων νομοθετικού περιεχομένου, οι οποίες από προχτές έγιναν και νόμος (?) του κράτους από την αντεργατική συγκυβέρνηση που και ο ίδιος ο δήμαρχος Πειραιά στηρίζει απόλυτα σύμφωνα με δήλωση του στο πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Οι εργαζόμενοι του Δήμου Πειραιά με σχέση εργασίας Ι.Δ. Α.Χ. (διοικητικού) από τις 10 Ιανουαρίου, βγήκαν σε «διαθεσιμότητα» και πληρώνονται με το 75% του μισθού τους, παρά τα όσα υποστήριζε ο Δήμαρχος που αποδείχτηκαν «άσφαιρα». Αυτό δεν είναι απόφαση μόνο του δημαρίτη υπουργού κ. Μανιτάκη, αλλά όλης της μνημονιακής συγκυβέρνησης του κ. Σαμαρά όσο κι αν προσπαθεί «φιλότιμα και γενναία» ο Δήμαρχος Πειραιά να αφήνει σκοπίμως  έξω από το κάδρο τους υπουργούς και τον πρωθυπουργό του κόμματος του όταν μιλάει για «νόμο Μανιτάκη, ηθικά απαράδεκτο και ατελέστατο». Ο νόμος δεν είναι μόνο του κ. Μανιτάκη είναι νόμος της πολιτικής Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ!!!

Θυμόμαστε εξάλλου και την θορυβώδης συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου όπου σύσσωμη η αντιπολίτευση είχε προτείνει να παρθεί ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου  για το μέτρο της διαθεσιμότητας – απόλυσης και ο δήμαρχος το αρνήθηκε, για τους δικούς του προφανείς λόγους , γεγονός που ανάγκασε όλες τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης να αποχωρήσουν.

Θετικό ωστόσο, είναι το γεγονός ότι στη χθεσινή κατάθεση προσωρινής διαταγής παραμονής στη θέση τους μέχρι την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων  των  πρώτων  10 εργαζόμενων  από τους 51 ΙΔΑΧ (διοικητικού) που έχουν υποστεί το μέτρο της «διαθεσιμότητας», ο δήμαρχος Πειραιά παραβρέθηκε στα δικαστήρια μαζί με την κ. Ελπίδα Παντελάκη επικεφαλής της «λαϊκής συσπείρωσης» και κατέθεσαν υπέρ της αναγκαιότητας για παραμονή των εργαζομένων στην εργασία τους. Πράγμα που έγινε δεκτό από το δικαστήριο και οι εργαζόμενοι παραμένουν στη θέση τους με πλήρης αποδοχές μέχρι την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων στις 3 Μαρτίου.

Χωρίς να τρέφουμε αυταπάτες ότι τα μνημόνια και οι αντεργατικοί νόμοι όπως αυτός της διαθεσιμότητας – απόλυσης θα ανατραπούν μέσα στις αίθουσες των δικαστηρίων, γνωρίζοντας μάλιστα ότι οι ανώτατες βαθμίδες της δικαιοσύνης έχουν δείξει ανοχή στα μνημονιακά μέτρα σε σημείο δικαιολόγησης τους, πρέπει εργαζόμενοι και σωματεία να συνεχίσουμε και να εντείνουμε συντονισμένα των αγώνα μας, χωρίς να πέφτουμε θύματα εφησυχασμού και αποπροσανατολισμού αυτών που υπηρετούν και στηρίζουν την μνημονιακή – κυβερνητική πολιτική.

δημοσίευσε ...