Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

Δ. Πειραιά : ο καθείς εφ' ω ετάχθη



                        Πειραιάς 17/1/2013



Η επί δύο ετών (!!!)  διοικούσα επιτροπή, (με απόφαση πρωτοδικείου και όχι εκλεγμένη) , του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Πειραιά, πνέοντας τα λοίσθια της θητείας της, προκειμένου να περισώσει ότι μπορεί γίνεται ακόμα πιο επικίνδυνη για τους εργαζόμενους.



Η χειραγώγηση που έχει υποστεί η διοικούσα επιτροπή του Συλλόγου Εργαζομένων  από την εργοδοσία και ειδικά από τον δήμαρχο είναι έκδηλη σε κάθε της κίνηση, σε σημείο που η υποτακτικότητα της να ξεπερνάει κάθε έννοια ραγιαδισμού και υποτέλειας, καταλύοντας συνδικαλιστικές ελευθερίες και δράσεις.


Το γεγονός ότι σε ανακοίνωση που κοινοποιήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του δήμου  για το θέμα της «διαθεσιμότητας» και αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι « στο Πρωτοδικείο Πειραιά εκδικάστηκε η αίτηση για προσωρινή διαταγή ύστερα από προσφυγή 20 μελών του Συλλόγου μας λαμβάνοντας μια ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ που θα αποτελέσει ορόσημο και θα επηρεάσει θετικά την εργασιακή κατάσταση και άλλων συναδέλφων Πανελληνίως χάρις στην Καταλυτική Παρουσία και Μαρτυρία στο δικαστήριο του Αγωνιστή Δημάρχου Πειραιά Βασίλη Μιχαλολιάκου αλλά και στον αποτελεσματικό χειρισμό του θέματος από τον Μαχητή δικηγόρο Πειραιά…………» τους καθιστά επικίνδυνους για τους εργαζόμενους τους οποίους προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν, υποστηρίζοντας ότι τον αγώνα κατά της «διαθεσιμότητας» και των άλλων αντεργατικών μνημονιακών μέτρων  μπορεί να  τον κερδίσει με την παρουσία του στα δικαστήρια ο κάθε «αγωνιστής» δήμαρχος που στη συγκεκριμένη περίπτωση  μάλιστα ο δήμαρχος στηρίζει ολόθερμα την μνημονιακή συγκυβέρνηση και ο κάθε καλοπληρωμένος «μαχητής» δικηγόρος.


Θα έπρεπε να γνωρίζουν οι συνάδελφοι συντάκτες της ανακοίνωσης, αν δεν είναι το γραφείο τύπου του δημάρχου, ότι η αίτηση για προσωρινή διαταγή παραμονής στην εργασία που σωστά αποφάσισε το πρωτοδικείο Πειραιά είναι η νιοστή σε μια σειρά τέτοιων αιτήσεων που έχουν κερδηθεί πανελλαδικά ακόμα κι αν δεν παρευρέθηκε ο δήμαρχος Πειραιά κατά την εξέταση της αίτησης. Γι’ αυτό καλά θα κάνουν να μην σπέρνουν τον πανικό και τρομοκρατούν τους συναδέλφους, που τόσο πολύ κόπτονται γι ‘ αυτούς από όψιμο και δυστυχώς  προφανής ενδιαφέρον,  κατηγορώντας δικηγόρους και προδικάζοντας αποφάσεις, εκτός αν κάτι ξέρουν και το κρατούν κρυφό για τον εαυτό τους.


Επίσης θα πρέπει να γνωρίζουν ότι το συνδικαλιστικό κίνημα πλήττεται βάναυσα και  βαθειά από συμπεριφορές σαν τις δικές τους που αντί να υπηρετούν ανιδιοτελώς τα συμφέροντα των εργαζομένων προτιμούν τον δρόμο της ιδιοτέλειας και της υποταγής στην εργοδοσία για δικό τους όφελος (τοποθετήσεις σε θέσεις προϊσταμένων – διευθυντών).


Ενώ θα έπρεπε να συγκαλούν γενικές συνελεύσεις ενημερώνοντας τους συναδέλφους και προετοιμάζοντας το έδαφος ώστε να συμβάλουν ενεργά σε μια αντεπίθεση του εργατικού κινήματος για να αντιμετωπιστούν οι «διαθεσιμότητες – απολύσεις» που θα είναι πολύ περισσότερες τη χρονιά που διανύουμε, καθώς και την «δολοφονία» της τοπικής αυτοδιοίκησης, τα μέλη της διοικούσας επιτροπής προτιμούν να «γιορτάζουν» φρούδα επινίκια πάνω στα ανθρώπινα συντρίμμια που έχει αφήσει πίσω της η μνημονιακή λαίλαπα της συγκυβέρνησης, χτίζοντας μάλιστα  το φιλεργατικό και «αγωνιστικό»(!!!)  προφίλ ενός νεοφιλελεύθερου δημάρχου.       


Κανένας εργαζόμενος στο Δήμο Πειραιά ή σε οποιονδήποτε άλλο δήμο αλλά και στον ευρύτερο τομέα του δημοσίου δεν πρέπει να πατάει τις μπανανόφλουδες που του πετάνε εσκεμμένα και να τρέφει αυταπάτες που αναπαράγουν τα φερέφωνα της εργοδοσίας και εξυπηρετούν του κυβερνητικούς - αντεργατικούς σχεδιασμούς εξαθλίωσης και περιθωριοποίησης  των εργαζομένων.   


Αντιπαρέρχομαι τη μοναδικότητα που έχουν  στη σωτηρία των εργαζομένων αν και θα είχε τη σημασία της κάποια αντίδραση από τα υπόλοιπα Δ.Σ. των Σωματείων Εργαζομένων του Δήμου, καθώς και την έμπρακτη αγωνιστικότητά τους που αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους  ως αστείους ισχυρισμούς μιας και η «αγκύλωση» και η «αφάνεια» που τους διακρίνει στις κινητοποιήσεις του κλάδου μας είναι ορατή ξεπερνώντας τα όρια του Δήμου μας, οι δε ευχαριστίες και η οσφυοκαμψίες στο πρόσωπο του δημάρχου ήταν είναι και θα παραμείνουν απολύτως αναμενόμενες, δεν είναι η πρώτη φορά άλλωστε που το πράττουν.   


Υ.Γ. εκτός κι αν η συμπεριφορά και η ανακοίνωση συντάχθηκε στο πλαίσιο της «ειλικρινούς μεταμέλειας»  για το θέμα των δωροεπιταγών,  προσφοράς του ΟΛΠ στα παιδιά των εργαζομένων του Δήμου Πειραιά, για τις οποίες κάποιοι ελέγχονται … (οι φωνές του Προσωπάρχη έχουν ξεπεράσει την οδό Ρετσίνας).  


Ολόκληρη η ανακοίνωση του Συλλόγου ΕΔΩ


Βασίλης Γκιτάκος

Εργαζόμενος στο Δ. Πειραιά

Μέλος του Γεν. Συμβουλίου της ΠΟΕ - ΟΤΑ

δημοσίευσε ...