Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

Έφτασε ο κόμπος στο χτένι, στις 31 Γενάρη οι υγειονομικοί Απεργούμε και διαδηλώνουμε

Τα μνημόνια και οι πολιτικές του μετώπου της συγκυβέρνησης μας έχουν φέρει ένα βήμα πριν την πλήρη διάλυση τα Νοσοκομεία, την υγειονομική περίθαλψη. Την τραγική αυτή πραγματικότητα βιώνουν τόσο οι πολίτες που έχουν ανάγκη από υπηρεσίες υγείας αλλά και εμείς οι εργαζόμενοι που εργαζόμαστε στο ΕΣΥ.
Παράλληλα για εμάς τους εργαζόμενους αφού πρώτα «κατέσφαξαν» τους μισθούς μας και τα εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα τώρα σχεδιάζουν νέες περικοπές σε μισθούς και ασφαλιστικά δικαιώματα ενώ μας ετοιμάζουν μαζικές μετακινήσεις μέσω της λεγόμενης «κινητικότητας» αλλά και απολύσεις μέσω του μέτρου της διαθεσιμότητας.

Χωρίς πολλά λόγια στις 31 Γενάρη όλοι οι υγειονομικοί μαζί με τους πολίτες που βλέπουν το Δημόσιο Σύστημα Υγείας να γκρεμίζεται λέμε ένα μεγάλο ΟΧΙ

Απεργούμε και διαδηλώνουμε στην ΑΘΗΝΑ με συγκέντρωση στο Υπ Υγείας στις 12 το μεσημέρι και πορεία στο Σύνταγμα και στη βουλή.

- Για γενναία χρηματοδότηση των Νοσοκομείων και του ΕΟΠΥΥ

- Ενάντια στο κλείσιμο και συγχώνευση Νοσοκομείων.

- Ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών υγείας

- Ενάντια στις περικοπές κλινικών, μονάδων, υπηρεσιών και την κατάργηση θέσεων προσωπικού μέσα από τους νέους οργανισμούς.

- Ενάντια στην κινητικότητα και στις διαθεσιμότητες- απολύσεις

- Για μαζικές προσλήψεις στα νοσοκομεία με στόχο την στελέχωση όλων των υπηρεσιών.

- Για την καταβολή των δεδουλευμένων νυκτερινών, Κυριακών και εφημεριών

- Για αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας για όλους χωρίς χαράτσια και επιβαρύνσεις

- Για ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες υγείας  από όλους ιδιαίτερα τους ανασφάλιστους-ανέργους και φτωχούς συμπολίτες μας.

- Αντιπαλεύουμε τα μνημόνια και τα αντεργατικά μέτρα. Διεκδικούμε αυξήσεις στους μισθούς μας εργασιακά δικαιώματα. Διεκδικούμε το δικαίωμα σε μια αξιοπρεπή διαβίωση για εμάς και τις οικογένειες μας. Θέλουμε ζωή και όχι επιβίωση.
                               Όλοι μαζί στο δρόμο του Αγώνα

πηγή : ygeionomikoi.gr
 
Στάση Εργασίας η ΑΔΕΔΥ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ της ε/ε της ΑΔΕΔΥ για την προκήρυξη Στάσης Εργασίας την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013 στους εργαζόμενους του Δημοσίου και Ν.Π.Δ.Δ. στην περιφέρεια Αττικής από τις 12.00 το μεσημέρι μέχρι την λήξη του πρωινού ωραρίου για την υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα του συστήματος υγείας.

δημοσίευσε ...