Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Η επίταξη των εργαζομένων στα Μ.Μ.Μ. αποκαλύπτει το αντιδημοκρατικό πρόσωπο της κυβέρνησης

Η τρικομμματική συγκυβέρνηση συνεχίζοντας τον αντιδημοκρατικό κατήφορο, διολίσθησε σε έναν αυταρχισμό, που μόνο σκοτεινές εποχές θυμίζουν, και προχώρησε σήμερα σε «επίταξη» των απεργών εργαζομένων στα μέσα μεταφοράς. Για μια φορά ακόμα, οι συνδικαλιστικές ελευθερίες μπαίνουν στον «γύψο» για να περάσουν οι ακραίοι αντεργατικοί σχεδιασμοί τους.
Η κυβέρνηση καταφεύγει στις απειλές και την τρομοκρατία για να κάμψει το αγωνιστικό φρόνημα των απεργών, ενώ παράλληλα χρησιμοποιεί όλα τα μέσα προκειμένου να συκοφαντήσει το δίκαιο αγώνα τους.

Οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς ενάντια στα μνημονιακά μέτρα, που καταργούν όλο το εργατικό δίκαιο και το θεσμό των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, που ιδιωτικοποιούν τις δημόσιες υπηρεσίες και εμπορευματοποιούν όλα τα δημόσια και κοινωνικά αγαθά, είναι υπόθεση όλης της εργατικής τάξης.

Η Αυτόνομη Παρέμβαση καλεί την ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ να πάρουν τις ανάλογες πρωτοβουλίες και αποφάσεις για να μην περάσει το νέο πλήγμα σε βάρος των δημοκρατικών και συνδικαλιστικών ελευθεριών και δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Καλεί επίσης όλες τις Ομοσπονδίες και τα πρωτοβάθμια σωματεία του Ιδιωτικού και Δημόσιου τομέα, να συντονίσουν τον αγώνα τους ενάντια στους αντεργατικούς και αντιδημοκρατικούς κυβερνητικούς σχεδιασμούς, για την υπογραφή νέων συλλογικών συμβάσεων εργασίας για να μη περάσουν οι απολύσεις και το ξεπούλημα των επιχειρήσεων και της δημόσιας περιουσίας.

24-1-2013

Σημείωση:


Η Αυτόνομη Παρέμβαση αμέσως μετά την κήρυξη της επίταξης ζήτησε την άμεση σύγκληση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ.


Ακολουθεί το πλήρες κείμενο:
Να συγκληθεί άμεσα η Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ
Προς: Πρόεδρο ΓΣΕΕ, Γενικό Γραμματέα ΓΣΕΕ

24-1-2013
Μετά την απόφαση της κυβέρνησης να επιστρατεύσει τους εργαζόμενους-απεργούς στις αστικές συγκοινωνίες, ζητούμε την άμεση σύγκληση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ, προκειμένου να συζητήσει και να αποφασίσει τρόπους αγωνιστικής αντιμετώπισης αυτής της νέας αντιδημοκρατικής εξέλιξης, με άμεσο αίτημα την ανάκληση της πολιτικής επιστράτευσης και της προστασίας των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

δημοσίευσε ...