Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013

Με διαδικασίες «fast track» τις Π.Ν.Π και την εξαθλίωση του λαού

Κοινοβουλευτική χούντα : 7 Π.Ν.Π ως ένα κατεπείγον νομοσχέδιο !!!

ΣΑΒΒΑΤΙΑΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ...ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ!

Π.ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ: ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ!


Κατατέθηκαν την Παρασκευή (11/1/13) στη Βουλή, ως ένα κατεπείγον νομοσχέδιο οι 7 πράξεις νομοθετικού περιεχόμενου, με βάση τις οποίες η συγκυβέρνηση προωθεί μία σειρά αντιδραστικά μέτρα όπως απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, ιδιωτικοποιήσεις κ.α. Η κυβέρνηση προωθεί τις αντιδραστικές αλλαγές με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, δηλαδή την έγκρισή του σε μία μόλις συνεδρίαση της Βουλής. Η πραξικοπηματική διαδικασία που επέλεξε η κυβέρνηση , αποτελεί μία  απόδειξη του πραγματικού, αντιλαϊκού χαρακτήρα τόσο του νομοσχεδίου όσο και της συνολικής πολιτικής κατεύθυνσης της συγκυβέρνησης.
Οι πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, κόβουν τα κονδύλια για τα επόμενα τρία χρόνια για Νοσοκομεία, ΟΤΑ, υπουργεία, και άλλους φορείς. Προβλέπουν επίσης ότι σε περίπτωση υπέρβασης του ορίου της προβλεπόμενης δαπάνης, τίθενται αυτόματα σε λειτουργία «διορθωτικά» μέτρα και στο σκέλος των εσόδων (αύξηση της φορολογίας) και στο σκέλος των δαπανών, ενώ επιβάλλονται κυρώσεις στον «παρανομούντα» Οργανισμό.

Για το θέμα στις 9 το πρωί του Σαββάτου(12/1/13)(!!!) θα συνεδριάσει η αρμόδια επιτροπή της Βουλής ενώ το νομοσχέδιο θα εισαχθεί στην Ολομέλεια τη Δευτέρα(14/1/13), οπότε και αναμένεται να ψηφιστεί.Αξίζει να επισημανθεί ότι οι 7 πράξεις νομοθετικού περιεχομένου πρέπει μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου να έχουν ψηφιστεί καθώς εντάσσονται στο πλαίσιο των δεσμεύσεων που έχει λάβει η συγκυβέρνηση προκειμένου να πάρει την επόμενη τροϊκανή δόση.

Π. ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ: ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ!


Την Παρασκευή (11/1/13) , ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Π.Λαφαζάνης, στην τοποθέτησή του σχετικά με το πραξικοπηματικό νομοσχέδιο των 7 πράξεων νομοθετικού περιεχομένου, τόνισε, μεταξύ άλλων  τα εξής, απευθυνόμενος στους εκπροσώπους της συγκυβέρνησης : "μας εμφανίζετε επτά νομοσχέδια στη συσκευασία του ενός και μάλιστα αυτά τα νομοσχέδια δεν είναι απλά νομοσχέδια, αλλά Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, οι οποίες έχουν βγει και αυτές, παρά το Σύνταγμα, τις οποίες πάτε να βάλετε μέσα στο Σαββατοκύριακο για να ψηφισθούν κατεπειγόντως, αυτό δεν συνιστά απλώς κοινοβουλευτικό πραξικόπημα, αυτό είναι κατάλυση της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας."

Στην συνέχεια κάλεσε τον υπουργό οικονομικών να αποσύρει αυτό το "έκτρωμα", όπως το χαρακτήρισε, ενώ τόνισε ότι ,δεν είναι δυνατόν να διαβαστούν διακόσιες πενήντα σελίδες από τις 11 ή 12 το βράδυ που θα τελειώσει η διαδικασία στη Βουλή μέχρι τις 8 το πρωί, ώρα στην οποία ορίστηκε η Επιτροπή.

Τέλος, αφού επανέλαβε την έκκλησή του προς τον υπουργό οικονομικών Γ. Στουρνάρα, να αποσύρει το νομοσχέδιο, ανέφερε τα εξής:"Η Δημοκρατία είναι πάνω από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και η Βουλή είναι πάνω από το Eurogroup. Απλά πράγματα. Κάντε το (σ.σ. αποσύρετε το νομοσχέδιο), γιατί εκτίθεστε και θα έχετε συνέπειες.".


Πηγή : iskra.gr

δημοσίευσε ...