Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Επιστράτευση των απεργών του ΜΕΤΡΟ !!!

Η μνημονιακή συγκυβέρνηση θέλοντας να σπάσει το συμπαγές μέτωπο αγώνα που δημιούργησαν οι εργαζόμενοι του ΜΕΤΡΟ με την αποφασιστικότητα τους να υπερασπιστούν την Σ.Σ.Ε. επέλεξε την αυταρχική επίταξη των απεργών.
Ευρισκόμενη σε κρίση πανικού και βλέποντας ότι οι αντιδράσεις των εργαζομένων πληθαίνουν κατά κλάδο χρησιμοποιεί αντιδημοκρατικές μεθόδους καταστολής των κινητοποιήσεων, καταλαβαίνοντας ότι μπορούν οι κινητοποιήσεις αυτές να γίνουν αιτία για την μη εφαρμογή των μέτρων του μνημονίου και να μείνουν ανεκπλήρωτες οι υποσχέσεις που έχει δώσει στο εγχώριο και ξένο κεφάλαιο.

«Η επίταξη είναι χούντα. Ας έρθουν να μας πάρουν νεκρούς». Με τη φράση αυτή απαντούν οι εργαζόμενοι του μετρό στην απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε επίταξη.

Όπως προσθέτει ο πρόεδρος της ΣΕΛΜΑ Αντώνης Σταματόπουλος, «η κυβέρνηση με την απόφασή της δείχνει την αδυναμία της για λύση. Ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του. Εμείς δεν θα φύγουμε, κάποιοι άλλοι θα χάσουν τη θέση τους».

Ο αγώνας των εργαζομένων στις συγκοινωνίες δεν είναι συντεχνιακός. Είναι αγώνας όλων εργαζομένων για την υπεράσπιση του τελευταίου οχυρού, που δεν είναι άλλο από τις συλλογικές συμβάσεις. Είναι αγώνας υπέρ των δημόσιων συγκοινωνιών και του δικαιώματος του συνόλου των πολιτών να έχει πρόσβαση στο δημόσιο αγαθό της συγκοινωνίας.

Είναι αγώνας που πρέπει να κερδηθεί, μέσα από την κοινή συμπόρευση και αλληλεγγύη όλων των εργαζομένων, που θα εντάσσονται σε ένα κοινό αγωνιστικό σχέδιο με τακτική και στρατηγική νίκης, υπερβαίνοντας σκόπιμες διαιρέσεις και δεν θα παγιδεύονται σε μια γραμμή εφησυχασμού.

δημοσίευσε ...