Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

Αγώνας – Ρήξη – Ανατροπή, το Ταμιευτήριο δεν θα πουληθεί !!!


ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΟΥ ΤΤ ΠΑΤΡΑΣ ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΠΟΡΕΙΑ

ΑΘΗΝΑ, ΤΕΤΑΡΤΗ 16 ΓΕΝΑΡΗ 2013 – ΑΠΕΡΓΙΑ  ΤΤ-ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ & ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ
Παρά την καταρρακτώδη βροχή στην Αθήνα σήμερα Τετάρτη το πρωί περίπου 500 οικοδόμοι και πάνω από 1000 εργαζόμενοι στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο συμμετείχαν στις σημερινές απεργιακές πορείες τους ενάντια στην ανεργία, στις περικοπές μισθών και στο ξεπούλημα του ΤΤ.

Το σωματείο οικοδόμων είχε κηρύξει 24ωρη πανελλαδική απεργία και οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο Υπουργείο Εργασίας και από εκεί πραγματοποίησαν πορεία στην Ομόνοια.
ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (ΣΤΑΔΙΟΥ)
Η ΟΤΟΕ είχε κηρύξει 24ωρη πανελλαδική σ’ όλες τις τράπεζες. Οι εργαζόμενοι στο ΤΤ, οι οποίοι έχουν καταλάβει τα κεντρικά γραφεία του ΤΤ στην Μπουμπουλίνας, πραγματοποίησαν συγκέντρωση και στη συνέχεια αγωνιστική πορεία στο κτίριο του ΧΠΣ και στο Υπουργείο Οικονομίας (Σύνταγμα).

Στη συγκέντρωση μίλησαν η ΓΓ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νάντια Βαλαβάνη και ο Πρόεδρος της ΟΤΟΕ Σταύρος Κούκος. Και οι τρεις ομιλητές αναφέρθηκαν στο ξεπούλημα της Αγροτικής Τράπεζας αλλά κανείς δεν μίλησε για τα διδάγματα εκείνου του αγώνα: την απομόνωση των εργαζομένων από τη ΓΣΕΕ και την ΟΤΟΕ (κήρυξε τότε μόνο μια 24ωρη πανελλαδική απεργία) και την εγκληματική υποταγή της ηγεσίας του σωματείου της Αγροτικής (και του ΠΑΜΕ Αγροτικής) στα τελεσίγραφα του Σάλα.
ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΝΟ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ
 
Οι ομιλητές περιορίστηκαν σε ανούσιες περιγραφές των συνωμοσιών κυβέρνησης και τραπεζών. Οι συμβουλές τους τύπου «να παλέψουμε όλοι μαζί» (Παπαρήγα) και «μην το βάλετε κάτω» (Βαλαβάνη) και μόνο αυτές δεν λένε και πολλά στους εργαζόμενους οι οποίοι απαιτούν μια προοπτική νίκης. Αυτό σημαίνει απεργιακό διαρκές μέτωπο όλων των τραπεζικών και καταλήψεις των τραπεζών, διαταγή στη ΓΣΕΕ να καλέσει γενική πολιτική απεργία διαρκείας και Λαϊκές Συνελεύσεις σε κάθε περιοχή για την ενότητα και υποστήριξη των κινητοποιήσεων.

Σε δήλωση του ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων ΤΤ Αντώνης Δεληχάτσιος είπε ότι «ο πρόεδρος της ΟΤΟΕ ανάφερε ότι η Ομοσπονδία θα συζητήσει κλιμάκωση του αγώνα».

Στην πορεία των εργαζομένων στο ΤΤ ακούστηκαν τα συνθήματα: «Αγώνας, ρήξη, ανατροπή – το Ταμιευτήριο δεν θα πουληθεί!», «Στουρνάρας και Προβόπουλος στον Κορυδαλλό!», «Όσοι πουλάνε, στη φυλακή θα πάνε!», «Πουλάτε ΤΤ και Αγροτική – πουλήστε την Ελλάδα μία και καλή!». 

Ν.Α

δημοσίευσε ...