Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2013

ο «Μπαρμπαγιώργος» της χωματερής…



Είναι γνωστό το θέμα του ΧΥΤΑ Φυλής και του επίσης γνωστού εργολάβου που πραγματοποιούσε τις εργασίες υγειονομικής ταφής των απορριμμάτων χωρίς σύμβαση για λογαριασμό του ΕΔΣΝΑ, μετά βέβαια την απαξίωση που είχε επιβληθεί σε προσωπικό και μηχανολογικό εξοπλισμό από την διοίκηση ΕΔΣΝΑ.


Η εκτελεστική επιτροπή του Συνδέσμου πριν περίπου ένα μήνα είχε αποφασίσει την απομάκρυνση της γνωστής ιδιωτικής εταιρείας και την πραγματοποίηση πλέον των εργασιών υγειονομικής ταφής τις ανέλαβε εξ ολοκλήρου το υπάρχον προσωπικό του ΕΔΣΝΑ. Χαρακτηριστικές ήταν τότε και οι δηλώσεις του προέδρου της ε/ε του ΕΔΣΝΑ και περιφερειάρχη κ. Γιάννη Σγουρού που ειρωνικά ανέφερε ότι απομακρύνθηκαν οι  «κακοί» ιδιώτες από τη χωματερή ζητώντας μάλιστα, επίσης ειρωνικά, και τη συνδρομή στις εργασίες της ΠΟΕ – ΟΤΑ, καθώς χαρακτηριστική, χειμαρρώδης και σε κλίμα εντυπωσιασμού ήταν και η δήλωση παραίτησης που έθεσε στον πρωθυπουργό ο κ. Σγουρός.


Καλό το παραμύθι τους αλλά δεν έχει δράκο … έχει όμως «Μπαρμπαγιώργο» !!!



Ο οποίος ανέλαβε την «βρώμικη» δουλειά της υπόθεσης, να αποδείξει ότι οι εργαζόμενοι του Συνδέσμου είναι οι κακοί και ο ιδιώτης είναι ο καλός που μπορεί και πρέπει να διαχειρίζεται τη χωματερή, ας παίρνει και το κατιτίς του (σε εκατομμύρια ευρώ) παραπάνω.

Μετρ στη προπαγάνδα …!!!



Καβάλησε λοιπόν ο «Μπαρμπαγιώργος» το τετρακίνητο τζιπάκι (του Ιδιώτη?),πήρε την βιντεοκάμερα υψηλής ανάλυσης (υποθέτω), έβαλε και το GBS για να μην χαθεί, (του είχε ξεμείνει από αυτά που δεν μπήκαν στα οχήματα από παλαιότερη προμήθεια) και τράβηξε κατά τα Άνω Λιόσια να βρει τη χωματερή. Αφού τη βρήκε, με τον Ιδιώτη μέσα, «τράβηξε» σχολαστικά τα βιντεάκια του,  τους δρόμους και τα σοκάκια που οδηγούν στα ταμπάνια (χώρος απόθεσης απορριμμάτων), «πήρε» σκηνές από την ταφή των απορριμμάτων και γενικά «μοντάρισε» τι ωραία και καλά που δουλεύει ο ιδιώτης.



Αφού απομακρύνθηκε ο ιδιώτης και πέρασε περίπου ένας μήνας από τότε, υπονομεύοντας το έργο των εργαζομένων στη χωματερή, με σοβαρές παραλείψεις σε ενέργειες που θα έπρεπε η διοίκηση του ΕΔΣΝΑ να μεριμνήσει αλλά δεν το έκανε προκειμένου να δημιουργήσει αντικειμενικές δυσκολίες στο έργο της υγειονομικής ταφής και στη λειτουργία της χωματερής, ο «Μπαρμπαγιώργος» ξαναπήρε τη τζιπάρα, τη βιντεοκάμερα και τα άλλα σχετικά και ξαναπήγε πάνω στη χωματερή. Αυτή τη φορά όμως για να τραβήξει τους κακούς εργαζόμενους που δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους και είναι υπεύθυνοι που δεν υπάρχει χώμα και μπάζα στη χωματερή για να στρωθούν σωστά οι δρόμοι και να ταφούν τα σκουπίδια. Δημιουργώντας πολλά προβλήματα στους οδηγούς των απορριμματοφόρων που βουλιάζουν και «κολλάνε» μέσα στο σκουπίδι.



Η διοίκηση του Συνδέσμου γνωρίζοντας το πρόβλημα και θέλοντας να μπει τροχοπέδη στη λειτουργία της χωματερής από τους εργαζόμενους του Συνδέσμου, δεν μερίμνησε εσκεμμένα να τροφοδοτείται η χωματερή με χώμα και μπάζα ώστε να μπορεί να πραγματοποιείται σωστά η υγειονομική ταφή των απορριμμάτων.



Έτσι σε λίγο θα κυκλοφορήσει βίντεο κλιπ (πριν και μετά) της περιφέρειας (όχι αυτό με τα πολλά εκ. ευρώ) που θα «καταδεικνύει» με εικόνα πως ο δημόσιος χαρακτήρας στη διαχείριση των απορριμμάτων είναι αναποτελεσματικός και πως επιβεβλημένη λύση είναι μόνο η γνωστή ιδιωτική εταιρεία του μεγαλοεργολάβου που μπορεί να λύσει το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Αττική (που μας ενδιαφέρει). Καταλαβαίνουμε όλοι ότι το μέγεθος των συμφερόντων και των χρημάτων είναι τεραστίων διαστάσεων και οι χαμένοι δεν μπορεί να είναι άλλοι από τους εργαζόμενους που θα μείνουν άνεργοι και από τους πολίτες που θα κληθούν να πληρώσουν τον ιδιώτη με αύξηση στα τέλη ή ένα καινούργιο χαράτσι που για την μαύρη εξουσία των μνημονίων δεν είναι τίποτα να εφεύρει.



Αυτό κάνει τώρα ο «Μπαρμπαγιώργος», με προβοκατόρικους Γκεμπελικούς σχεδιασμούς προπαγανδίζει την απαξίωση των εργαζομένων στα μάτια της κοινωνίας, υπονομεύει την εργασία τους και υποταγμένος στα συμφέροντα του κεφαλαίου εκτελεί τις εντολές των μεγαλοεργολάβων και τους καταδεικνύει ως επιβεβλημένη λύση.  



Τα ίδια έκανε και τότε, τα Χριστούγεννα του ’09, όταν οι εργαζόμενοι μάζευαν τα σκουπίδια και αυτός (μεταφορικά) με τον τρόπο του τα «ξανάριχνε» στους δρόμους.


Άξιος ο μισθός του τότε, άξιος και τώρα, μα πιο πολύ άξια έχει σταθεί και έχει πιάσει τόπο η καθοδήγηση που του έκαναν όταν ήταν «οργισμένο» νιάτο.


δημοσίευσε ...