Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Με την σφραγίδα της μνημονιακής συγκυβέρνησης "το ξεπούλημα"των ακινήτων

Με τη σφραγίδα και τις ευχές της μνημονιακής συγκυβέρνησης και συγκεκριμένα μετά από απόφαση του αναπληρωτή  υπουργού Ανάπτυξης κ. Σταύρου Καλογιάννη  εγκρίθηκε το "ξεπούλημα" της ακίνητης περιουσίας του Δήμου Πειραιά και συγκεκριμένα  πέντε ακινήτων πέντε ακινήτων μέσω σύμβασης παραχώρησης, χρήσης και εκμετάλλευσης, όπως πληροφορούμαστε από το παρακάτω ρεπορτάζ που δημοσιεύτηκε στο tovima.gr.


Με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης Σταύρου Καλογιάννη, εγκρίθηκε η δημοπράτηση του έργου «Ανάπτυξη και αξιοποίηση πέντε ακινήτων του Δήμου Πειραιά μέσω σύμβασης παραχώρησης, χρήσης και εκμετάλλευσης» με προεπιλογή.
Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης, πρόκειται για:

1) Το ακίνητο του πύργου Πειραιά, συνολικής δομημένης επιφάνειας 32.931 m2, που αναπτύσσεται σε εικοσιδύο (22) ορόφους και το οποίο είναι ημιτελές.

2) Το ακίνητο της πρώην Ράλλειου σχολής, συνολικής δομημένης επιφάνειας 19.327 m2, που αναπτύσσεται σε πέντε ορόφους και τρία υπόγεια από τα οποία λειτουργούν μόνο το ισόγειο και τα υπόγεια, ενώ οι υπόλοιποι χώροι είναι ημιτελείς.

3) Το ακίνητο του κεντρικού Δημαρχείου Πειραιά, συνολικής δομημένης επιφάνειας 6.804 m2, που αναπτύσσεται σε εννέα ορόφους και τρία υπόγεια.

4) Το ακίνητο επί της οδού Ρετσίνα 45-47, με συνολική επιφάνεια οικοπέδου 10.517 m2, εντός του οποίου υφίσταται διώροφο διατηρητέο κτίριο, συνολικής δομημένης επιφάνειας 3.200 m2.

5) Το ακίνητο επί της οδού Θηβών 50 και Φαλήρου, με συνολική επιφάνεια οικοπέδου 9.890 m2, εντός του οποίου υφίσταται διώροφο κτίριο, συνολικής δομημένης επιφάνειας 450 m2.

Με τη σύμβαση θα παραχωρείται η χρήση και εκμετάλλευση των παραπάνω ακινήτων για 40 έτη. Ο παραχωρησιούχος θα αναλάβει την υποχρέωση αποπεράτωσης των ημιτελών κτιρίων, της κατασκευής και του εκσυγχρονισμού των υποδομών και εγκαταστάσεων, καθώς και την αποκατάσταση του διατηρητέου κτίσματος.

Ο κ. Καλογιάννης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σε συνέχεια της σύσκεψης που είχαμε προ δεκαημέρου στο υπουργείο Ανάπτυξης, με τον Δήμαρχο Πειραιά κ. Βασίλη Μιχαλολιάκο, με θέμα τις άμεσες αναπτυξιακές παρεμβάσεις και τα μεγάλα έργα του Δήμου εκδόθηκε σήμερα η απόφαση για την αξιοποίηση πέντε μεγάλων ακινήτων του Δήμου με προεπιλογή.

Παράλληλα, το υπουργείο προχώρησε τη διαδικασία για την πρόσληψη τεχνικού συμβούλου για τις μελέτες σκοπιμότητας της υπογειοποίησης της οδού Ομηρίδου Σκυλίτση. Συνυπολογίζοντας, το έργο της επέκτασης του τραμ στον Πειραιά, του οποίου οι εργασίες ξεκινούν, το υπουργείο ανταποκρινόμενο στις προτάσεις του κ. Δημάρχου συμβάλλει με κάθε τρόπο στην αναβάθμιση του Πειραιά».

δημοσίευσε ...