Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

Παράνομη βγήκε η απεργία σε λεωφορεία και τρόλευ !

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ, ΠΑΡΑ ΤΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ, ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ !

Η ΧΩΡΑ ΕΧΕΙ ΜΠΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΣΕ ΤΡΟΧΙΑ ΑΥΤΑΡΧΙΚΗΣ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΕΚΤΡΟΠΗΣ !

Η ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ !


Παράνομη έκρινε το Μονομελές Πρωτοδικείο την απεργία που έχει εξαγγελθεί μέχρι και την Τρίτη σε λεωφορεία και τρόλεϊ, μετά από προσφυγή στην οποία προέβη η Διοίκηση της ΣΤΑ.ΣΥ με εντολή της κυβέρνησης.
Η συζήτηση διεξήχθη, απούσας της πλευράς των εργαζομένων, καθώς σύμφωνα με τους εκπροσώπους τους η κοινοποίηση για την προσφυγή της διοίκησης ανακοινώθηκε στα Σωματεία, αργά τη νύχτα. Συγκεκριμένα η προσφυγή εστάλη στα Σωματεία στις 9:30 μμ. το Σάββατο το βράδυ και η εκδίκαση έγινε άρον άρον στις 8 το πρωί της Κυριακής, με διαδικασίες "ψεκάστε - τελειώσατε" και εξπρές!

Να υπογραμμίσουμε ότι η προσφυγή για να βγει παράνομη η απεργία στα λεωφορεία και τρόλευ είναι η δεύτερη που έγινε μέσα σε ένα 48-ωρο, αφού η πρώτη προσφυγή δεν μπόρεσε να επιτύχει τους κυβερνητικούς στόχους και τα δικαστήρια έκριναν νόμιμη την απεργία.

Οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες, παρά τη δικαστική απόφαση, αποφάσισαν να συνεχίσουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις, ενώ η κυβέρνηση σε μια τέτοια περίπτωση απειλεί να τους επιβάλλει καθεστώς επιστράτευσης, ανάλογο με αυτό που επεβλήθη στους εργαζόμενους του μετρό!

Η κυβέρνηση, λοιπόν, σύμφωνα με αυτή την τακτική θα προσφεύγει συνεχώς στα δικαστήρια, έως ότου θα βρίσκει την κατάλληλη δικαστική σύνθεση για να επιτυγχάνει τους απεργοκτόνους στόχους της!

Η κυβέρνηση όπως τόνισε ο Παναγ. Λαφαζάνης στο ραδιόφωνο του Real FM, σήμερα Κυριακή (27/01), αφού «κατάργησε Συλλογικές Συμβάσεις και τις Ελεύθερες Συλλογικές Διαπραγματεύσεις, έρχεται τώρα να καταργήσει ουσιαστικά και το διακίωμα της απεργίας. Το πολίτευμα από κοινοβουλευτική δημοκρατία μετατρέπεται σταδιακά σε ιδιόμορφη κοινοβουλευτική Χούντα»

Η επιχείρηση «Νόμος και Τάξη» της κυβέρνησης εξελίσσεται σε μια βαθιά αντιαριστερή, αντεργατική και αντιλαϊκή επιχείρηση, η οποία γυρίζει τη χώρα σε πολύ σκοτεινές εποχές.

Σήμερα όσο ποτέ γίνεται αναγκαίο ένα μεγάλο ενιαίο μέτωπο των εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, το οποίο πρέπει να συναντηθεί με τους αγρότες, που έχουν ήδη ξεκινήσει κινητοποιήσεις αλλά και τα πολύ μικρά επαγγελματοβιοτεχνικά στρώματα που συνεχώς αφανίζονται!

Στη σύσκεψη των εκπροσώπων των εργαζομένων που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (26/01/13) αποφασίστηκε η συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων σε λεωφορεία, τρόλεϊ, προαστιακό και τρένα του ΟΣΕ, όπως αυτές είχαν προαναγγελθεί.

Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι σε λεωφορεία και τρόλεϊ έχουν εξαγγείλει επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες έως και την Τρίτη, και οι συνάδελφοί τους στα τρένα του ΟΣΕ και τον προαστιακό σιδηρόδρομο έως και τη Δευτέρα.

Την ίδια ώρα, μετρό, ΗΣΑΠ και τραμ λειτουργούν κανονικά ενώ οι εργαζόμενοι στο μετρό έχουν προσφύγει στο ΣτΕ κατά της απόφασης της κυβέρνησης για το μέτρο της πολιτικής επιστράτευσης. Πάντως, λόγω των κινητοποιήσεων στα τρένα, δεν θα πραγματοποιείται η διέλευση των συρμών του μετρό στο τμήμα «Δουκίσσης Πλακεντίας» - «Αεροδρόμιο» έως και τη Δευτέρα.

Η ευρεία σύσκεψη των συνδικαλιστών στις συγκοινωνίες το Σάββατο έγινε σε κλίμα έντασης και αντεγκλήσεων,με τους συνδικαλιστές που τόνιζαν την ανάγκη μιας συνεπούς αγωνιστικής ταξικής πορείας να ασκούν έντονες επικρίσεις σε εκπροσώπους ενός νέου κυβερνητικού και μνημονιακού συνδικαλισμού! Τελικώς, οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς συμφώνησαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους για την άρση της επίταξης στα μέσα σταθερής τροχιάς και να συνεχίσουν να διεκδικούν Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.


πηγή : iskra

δημοσίευσε ...