Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

ΠΟΕ - ΟΤΑ : Συμπαράσταση στον αγώνα των εργαζομένων στα Μ.Μ.Μ.



ΨΗΦΙΣΜΑ
του ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

Το Γενικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) στη συνεδρίασή του την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013, εκφράζει την αγωνιστική συμπαράσταση και αλληλεγγύη στους εργαζόμενους στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς που μάχονται για την προάσπιση των εργασιακών και συλλογικών δικαιωμάτων τους.

 Δηλώνει τη διάθεσή του να υπερασπιστεί με κάθε τρόπο το δικαίωμα στην ΑΠΕΡΓΙΑ που η τρικομματική συγκυβέρνηση προσπαθεί να καταργήσει χρησιμοποιώντας κάθε μέσο. Επισημαίνει ότι το δικαίωμα στην ΑΠΕΡΓΙΑ, έχει κατακτηθεί με πολύχρονους και αιματηρούς αγώνες, και δεν είναι «προνόμιο» που δόθηκε από τους κυβερνώντες.

Καταγγέλλει την προσπάθεια δημιουργίας κλίματος κοινωνικού αυτοματισμού, όπως άλλωστε έγινε και με τις δικές μας κινητοποιήσεις, ώστε πιο εύκολα να ολοκληρώσει την σκληρή πολιτική της  λιτότητας που έχουν επιβάλει στη χώρα μας και οδηγούν την κοινωνία στην φτώχεια και την οικονομική και κοινωνική εξαθλίωση.

Ο αγώνας των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς είναι και δικός μας αγώνας για το δικαίωμα στην δουλειά, στην αξιοπρέπεια των αμοιβών, την υπεράσπιση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, την παροχή φτηνών και ποιοτικών συγκοινωνιών και την αποτροπή του ξεπουλήματος της Δημόσιας περιουσίας και των κοινωνικών αγαθών.

Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση δηλώνουν ότι σε οποιαδήποτε προσπάθεια εκτροπής από την κυβέρνηση (επιστράτευση, απολύσεις, κ.λπ.) στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα Μ.Μ.Ε. η αλληλεγγύη και η δυναμική παρουσία μας θα είναι δεδομένη.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

δημοσίευσε ...