Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

Με τα άθαφτα σκουπίδια της χωματερής «στρώνει» ο κ. Σγουρός το δρόμο για τον Ιδιώτη


Δελτίο τύπου της ε/ε της ΠΟΕ - ΟΤΑ για τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στην λειτουργία του Χ.Υ.Τ.Α. της Φυλής. 

Με τερτίπια και εξυπνάδες ο κ. Γιάννης Σγουρός επιχειρεί να στρώσει το δρόμο για την (επαν)είσοδο στον Ε.Δ.Σ.Ν.Α συγκεκριμένου ιδιώτη. Δεν διστάζει μάλιστα μπροστά στην εξυπηρέτηση των επιχειρηματικών-εργολαβικών συμφερόντων να αφήσει χιλιάδες τόνους απορριμμάτων άταφους στο Χ.Υ.Τ.Α. Φυλής θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια των εργαζομένων που κάνουν χρήση του Χ.Υ.Τ.Α. Φυλής και τη Δημόσια Υγεία.

Στην κατεύθυνση αυτή καλλιεργεί και το κλίμα επικοινωνιακά, λέγοντας ότι οι αντοχές του Χ.Υ.Τ.Α. Φυλής εξαντλούνται σύντομα και υπάρχει κίνδυνος από τα άταφα απορρίμματα. Στην πραγματικότητα όμως ο κίνδυνος προκύπτει από τα όσα κάνει ο κ. Γιάννης Σγουρός. Αφού δήθεν έδιωξε τον «κακό ιδιώτη» από τον Ε.Δ.Σ.Ν.Α., έδωσε εντολή στον «κακό ιδιώτη» να μην μεταφέρει χώμα για την κάλυψη των απορριμμάτων της Αττικής, όπως είχε συμβατική υποχρέωση από την κατασκευή του Χ.Υ.Τ.Α. Φυλής.
Χωρίς χώμα οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να λειτουργήσουν το Χ.Υ.Τ.Α. Φυλής και να καλύψουν τα απορρίμματα παρά τις φιλότιμες προσπάθειές τους. Γνωρίζει δε πολύ καλά ο κ. Γιάννης Σγουρός ότι σήμερα δεν υπάρχει κανένα Δημόσιο ή Ιδιωτικό έργο εκσκαφής για να μεταφερθεί χώμα στο Χ.Υ.Τ.Α. Φυλής προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα.
Τι κάνει λοιπόν ο κ. Γιάννης Σγουρός; Υπονομεύει το έργο της υγειονομικής ταφής των απορριμμάτων δημιουργώντας μία περιβαλλοντική «βόμβα» με πάνω από 150 χιλιάδες τόνους άταφων απορριμμάτων. Η σκοπιμότητά του είναι προφανής. Να απαξιώσει και πάλι το προσωπικό και τον εξοπλισμό του Ε.Δ.Σ.Ν.Α. και να παραδώσει το Χ.Υ.Τ.Α. Φυλής για τα επόμενα τρία χρόνια στον ιδιώτη. Έχει μάλιστα ήδη σε εξέλιξη σχετικό διαγωνισμό.
Αλήθεια πιστεύει ο κ. Γιάννης Σγουρός ότι οι εργαζόμενοι τρώνε κουτόχορτο και θα μείνουν με σταυρωμένα χέρια. Τον καθιστούμε απολύτως υπεύθυνο για τη κατάσταση που παρουσιάζει ο Χ.Υ.Τ.Α. Φυλής όπως και για τους κινδύνους που εγκυμονεί αυτή τόσο για την ασφάλεια του προσωπικού όσο και τη Δημόσια Υγεία. Καλούμε δε τους Δημάρχους της Αττικής να επισκεφθούν το Χ.Υ.Τ.Α. Φυλής για να διαπιστώσουν ιδίοις όμμασι τα «παιχνίδια» που παίζει ο κ. Γιάννης Σγουρός στις πλάτες των Δήμων, των εργαζομένων, του Περιβάλλοντος και των πολιτών της Αττικής.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.
  
σχετική ανάρτηση από το megalo-limani :

ο «Μπαρμπαγιώργος» της χωματερής…

δημοσίευσε ...