Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Θέλουν να τσακίσουν ότι αντιστέκεται, θέλουν την κοινωνία και τους εργαζόμενους στο γύψο

Η τρικομματική κυβέρνηση Σαμαρά πολιτεύεται με διατάγματα, με εκβιασμούς, και απειλές απέναντι σε όποια ομάδα εργαζομένων τολμά να αμφισβητήσει την κυβερνητική πολιτική και να αντισταθεί στην οικονομική και κοινωνική ισοπέδωση, που καθημερινά προωθεί

Θέλει μια κοινωνία στο γύψο και τους εργαζόμενους στην απόλυτη φτώχεια.
Οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες υπερασπίζονται τις συλλογικές συμβάσεις, που είναι αποτέλεσμα συμφωνίας με την ίδια την κυβέρνηση πριν από 8 μήνες.

Η Κυβέρνηση του Μνημονίου καταστρέφει χωρίς ενδοιασμούς δημοκρατικά κοινωνικά και εργασιακά δικαιώματα, μετατρέπει τις συλλογικές συμβάσεις σε «φαντάσματα», επιχειρεί να σκοτώσει την ίδια την ιδέα της συνδικαλιστικής δράσης.

Δηλώνει άτεγκτη και αποφασισμένη να συντρίψει όποια από τα θύματα των μνημονιακών πολιτικών αντιστέκονται και διεκδικούν, ενώ ταυτόχρονα εναρμονίζεται χωρίς δεύτερη σκέψη με τις απαιτήσεις των δανειστών και του κεφαλαίου, εφαρμόζοντας πολιτική υποτέλειας προσδίδοντας στη χώρα χαρακτηριστικά αποικιοκρατικού τύπου.

Χρησιμοποιεί τον αρχιτέκτονα της προβοκάτσιας, Σίμο Κεδίκογλου το συντονιστή της στρατηγικής έντασης και της διαίρεσης της Κοινωνίας, να συμπεριφέρεται ως «μεγάφωνο» διαπόμπευσης, στοχοποίησης και ενοχοποίησης των εργαζομένων και των συνδικάτων.

Ο αγώνας των εργαζομένων στις συγκοινωνίες δεν είναι συντεχνιακός. Είναι αγώνας όλων εργαζομένων για την υπεράσπιση του τελευταίου οχυρού, που δεν είναι άλλο από τις συλλογικές συμβάσεις. Είναι αγώνας υπέρ των δημόσιων συγκοινωνιών και του δικαιώματος του συνόλου των πολιτών να έχει πρόσβαση στο δημόσιο αγαθό της συγκοινωνίας.

Είναι αγώνας που πρέπει να κερδηθεί, μέσα από την κοινή συμπόρευση και αλληλεγγύη όλων των εργαζομένων, που θα εντάσσονται σε ένα κοινό αγωνιστικό σχέδιο με τακτική και στρατηγική νίκης, υπερβαίνοντας σκόπιμες διαιρέσεις και δεν θα παγιδεύονται σε μια γραμμή εφησυχασμού.

Στην περίπτωση κατά την οποία η Κυβέρνηση επιμείνει στην αυταρχική της πολιτική και επιχειρήσει να ασκήσει πειθαρχικές διώξεις ή προβεί σε αντιδημοκρατικές ενέργειες (επιστράτευση), όλα τα συνδικάτα και οι τριτοβάθμιες οργανώσεις, οφείλουν αυτόματα να μετατρέψουν τις συγκοινωνίες σε ενιαίο κέντρο αγώνα που θα οδηγήσει σε μαζική πολιτική αντιπαράθεση με την τρικομματική κυβέρνηση.

δημοσίευσε ...