Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

«Αξιοποίηση» της Δημοτικής Περιουσίας του Πειραιά !!!




Υπήρχε κάποιος που στα σοβαρά πίστευε ότι η δημοτική αρχή Πειραιά του κ. Μιχαλολιάκου θα παρέκκλινε χιλιοστό από την νεοφιλελεύθερη γραμμή της πολιτικής της Ν.Δ. όπως αυτή αποτυπώνεται και στη συγκυβέρνηση ;

Υπήρχε κάποιος που πραγματικά πίστευε ότι ο όρος «αξιοποίηση» που επικοινωνιακά χρησιμοποιείται  δεν είναι ταυτόσημος με το ξεπούλημα της δημοτικής περιουσίας του Πειραιά;

Δεν νομίζω να υπήρχε κάποιος που να το πιστεύει, πλην αυτών που τα συμφέροντα τους είναι εξαρτώμενα από τα συμφέροντα των «επενδυτών – κατακτητών» που θα καρπωθούν το ξεπούλημα των  πρώτων φιλέτων (5 τον αριθμό)  της δημοτικής περιουσίας.

Το κεντρικό δημαρχείο, το «γιαπί» της Ραλλείου, ο πύργος στο λιμάνι, το αμαξοστάσιο της οδού Ρετσίνα 45 και το διατηρητέο του «Περδίκη» δίπλα στο αμαξοστάσιο Ρετσίνα 47, δίνονται πραγματικά αντί «πινακίου φακής» και είναι μέσα στο γενικότερο πνεύμα του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας της μνημονιακής πολιτικής της τρικομματικής συγκυβέρνησης για «δελεαστική έλξη επενδυτών».

Μετά τη  μείωση 60% στους ΚΑΠ, δεν είναι μακριά, χρονικά, η δήλωση του υπουργού εσωτερικών κ. Στυλιανίδη που δήλωσε εμμέσως πλην σαφώς στους δημάρχους, παρόντα και του δημάρχου Πειραιά, στο πρόσφατο συνέδριο της ΚΕΔΕ  «απολύστε – πουλήστε – ιδιωτικοποιήστε», «βρείτε δικά σας έσοδα γιατί η κυβέρνηση δεν έχει να σας δώσει».

Το μαύρο μνημονιακό μπλοκ είτε σε επίπεδο κεντρικής εξουσίας ή σε επίπεδο αιρετών τοπικής αυτοδιοίκησης που υποστηρίζουν με θέρμη την μνημονιακή πολιτική έχουν δεσμευτεί στο ξένο και εγχώριο κεφάλαιο να του παραδώσουν «γη και ύδωρ» και στη συγκεκριμένη περίπτωση η γη είναι η δημόσια περιουσία και τα κοινωνικά αγαθά το δε ύδωρ οι φτωχοποιημένοι και εξαθλιωμένοι εργαζόμενοι, που θα μπορούν να τους εκμεταλλευτούν χωρίς να έχουν δύναμη να αντιδράσουν.

Η ανατροπή των πολιτικών που οδηγούν στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας,  στη μετατροπή των κοινωνικών αγαθών σε είδη πολυτελείας  και εξοντώνουν τους εργαζόμενους και το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας είναι η μόνη διέξοδος από το τούνελ της εξαθλίωσης και της περιθωριοποίησης που μας έχουν βάλει οι υποστηρικτές αυτών των πολιτικών.

Υ.Γ. Ο ιδιώτης της καθαριότητας μαζί με το πανωπροίκι των νέων οχημάτων θα πάρει πανωπροίκι και νέο υπόγειο αμαξοστάσιο ???  

δημοσίευσε ...