Τρίτη, 15 Ιανουαρίου 2013

Δ. Πειραιά : χαράτσι στη στάθμευση ...

m-l : Την ώρα που στενάζουν τα νοικοκυριά από τα οικονομικά βάρη που τους έχει φορτώσει η μνημονιακή πολιτική, τη στιγμή που η ανεργία έχει φτάσει στο 26% και όλο ανεβαίνει, όταν τα μαγαζιά βάζουν λουκέτο το ένα μετά το άλλο έρχεται η δημοτική αρχή και ο δήμαρχος Πειραιά να προσθέσει ένα ακόμα βάρος "τονώνοντας" έτσι την αγορά του Πειραιά !!! Ελεγχόμενη στάθμευση από τον Αύγουστο σε εμπορικό κέντρο και λιμάνι

Μια έκπληξη επιφυλάσσει ο δήμαρχος Πειραιά Βασίλης Μιχαλολιάκος στους Πειραιώτες άμα την επιστροφή τους από τις διακοπές του Αυγούστου: τα παρκόμετρα. Όπως ανακοίνωσε, από φέτος τον τελευταίο μήνα του καλοκαιριού θα εφαρμοστεί στο κέντρο του Πειραιά το μέτρο της ελεγχόμενης στάθμευσης.

Θα περιλαμβάνει συνολικά 4.700 θέσεις και θα καλύπτει ολόκληρο το εμπορικό κέντρο, το λιμάνι του Πειραιά από τον Άγιο Νικόλαο έως το ύψος του προαστιακού σιδηροδρόμου και τις περιοχές Φρεαττύδα, Πασαλιμάνι και Ευαγγελίστρια (ένα μέρος της), σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα». Από το σύνολο των περίπου 4.700 θέσεων στάθμευσης, για τους κατοίκους προορίζεται το 55% και για τους επισκέπτες το 45%. Επίσης, θα οριστούν θέσεις δικύκλων και θέσεις πολιτών με αναπηρία.

Η τιμολόγηση της στάθμευσης που σχεδιάζει να εφαρμόσει ο Δήμος Πειραιά προβλέπει για διάρκεια στάθμευσης έως μισή ώρα 0,50 ευρώ, έως μία ώρα 1 ευρώ, έως 2 ώρες 2 ευρώ και έως 3 ώρες 5 ευρώ. Το ωράριο εφαρμογής του μέτρου θα είναι: για το διάστημα από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ και το Σάββατο από τις 9 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα. Οι μόνιμοι κάτοικοι θα καταβάλλουν τίμημα 20 ευρώ τον χρόνο ώστε να μπορούν να λάβουν ειδική άδεια στάθμευσης εντός των καθορισμένων ζωνών.

Πηγή : aftodioikisi.gr


δημοσίευσε ...