Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

Α.Π. : Ο κ. Μανιτάκης ψάχνει συνενόχους ...

Η Αυτόνομη Παρέμβαση σχετικά με τη συνάντηση της ΑΔΕΔΥ με τον κ. Μανιτάκη, μετά από  πρόσκλησή του, θέλει να δηλώσει τα εξής:

1.Η Κυβέρνηση συνεχίζοντας την υλοποίηση των μνημονιακών της δεσμεύσεων προχωράει στην κατάργηση και συγχώνευση φορέων του δημοσίου, σε διάλυση δημοσίων υπηρεσιών και σε νέες απολύσεις εργαζομένων για το 2013. Ήδη έχει ανακοινώσει ότι μέχρι τέλος του μήνα θα είναι έτοιμα τα νέα οργανογράμματα των υπουργείων, όπου σύμφωνα με πληροφορίες θα μειωθούν οι οργανικές μονάδες πάνω από 50% και το προσωπικό τους πάνω από 20-25%.

Η κυβέρνηση φαίνεται ότι σ’ αυτήν την πολιτική ψάχνει για συνενόχους στο σ.κ και γι’ αυτό θέλει να εμπλέξει και την ΑΔΕΔΥ σε επιτροπές που συγκροτεί για την υλοποίηση αυτών των αντεργατικών μέτρων.

Επιπλέον δήλωσε ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι η «αποχώρηση» του κράτους από τη δημόσια διοίκηση και η επιλογή των προϊσταμένων να γίνεται μόνο με αξιοκρατικά αντικειμενικά  κριτήρια

Η δήλωση αυτή αποτελεί πρόκληση για τους δημοσίους υπαλλήλους όταν γίνεται λίγες μέρες μετά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών της τρικομματικής κυβέρνησης για το «μοίρασμα» μεταξύ τους των  προϊσταμένων των ΔΟΥ

Οι εργαζόμενοι και το σ.κ δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να συναινέσουν για τον τρόπο που θα απολυθούν, ούτε να συνηγορήσουν στη διάλυση κρίσιμων υπηρεσιών προς τους πολίτες και στην κατάργηση του εναπομείναντος κοινωνικού κράτους, αντίθετα σε συντονισμό με όλους τους κοινωνικούς φορείς να αγωνιστούν για την ανατροπή αυτών των πολιτικών, που φτωχοποιούν την κοινωνία και ανατρέπουν τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων.

Η Αυτόνομη Παρέμβαση καλεί την ΑΔΕΔΥ να μην συμμετάσχει σ’ αυτές τις επιτροπές, να μη συναινέσει με κανέναν τρόπο στη νομιμοποιήσει αυτών των αντεργατικών και αντιλαϊκών μέτρων και να συντονίσει την πάλη  των εργαζομένων για την  ανατροπή τους.

Η ανακοίνωση της Α.Π. σε μορφή Word ΕΔΩ

δημοσίευσε ...