Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Δυνατό μήνυμα αντίστασης: Υπερασπιζόμαστε τα εργασιακά και δημοκρατικά δικαιώματα

Οι εργατικοί και κοινωνικοί αγώνες εντείνονται και κλιμακώνονται.

Σήμερα οι εργαζόμενοι στην Υγεία, στην Ενέργεια, στις Συγκοινωνίες, στη Ναυτιλία, στα Ναυπηγεία και στο Δημόσιο, κάνουν ένα νέο δυνατό αγωνιστικό βήμα, ξεσκεπάζοντας την επικοινωνιακή καταιγίδα της ανυπόληπτης και κοινωνικά απονομιμοποιημένης τρικομματικής Κυβέρνησης, η οποία επιχειρεί με κάθε τρόπο να κρύψει την αλήθεια για τις πολιτικές της, που παράγουν κοινωνικά εγκλήματα, αυταρχισμό και καταστολή των δημοκρατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων.
Οι εργαζόμενοι και με τις σημερινές μαζικές απεργιακές τους κινητοποιήσεις αναδεικνύουν τα πραγματικά προβλήματα που έχουν προκαλέσει στην οικονομία και την κοινωνία οι καταστροφικές μνημονιακές πολιτικές και επανεκκινούν τον αγώνα για την ανατροπή τους.

Αποδομούν την απελπισμένη προσπάθεια των κυβερνητικών επικοινωνιακών επιτελείων να παρουσιάσουν μια ψευδεπίγραφη εικόνα πολιτικής και οικονομικής σταθερότητας και εφησυχασμού ότι δήθεν όλα πάνε καλά.

Οι εργαζόμενοι δεν πρόκειται να μείνουν ούτε αμίλητοι, ούτε ακούνητοι, όπως επιδιώκει η τρικομματική κυβέρνηση. Αντιπαλεύουν τις πολιτικές της επίταξης και της ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης και επιμένουν να ασκούν τα δημοκρατικά και κοινωνικά δικαιώματα, που έχουν κατακτήσει με αιματηρούς αγώνες.

Δυστυχώς, η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ παρακολουθεί για μια ακόμα φορά το παιγνίδι από την κερκίδα, συνδικάτα και εργαζόμενοι δίνουν σήμερα καθαρό μήνυμα αγωνιστικής αντίστασης και διεύρυνσης του κοινωνικού ρεύματος, που θα ανατρέψει μια και καλή τις σκληρές νεοφιλελεύθερες πολιτικές της φτώχειας, της ανεργίας και της εξαθλίωσης του ελληνικού λαού.

Καλούμε τη ΓΣΕΕ, στη σημερινή συνεδρίαση της Ε.Ε., καθώς και την ΑΔΕΔΥ, μέσα στις σημερινές κρίσιμες και έκτακτες συνθήκες να διαμορφώσει ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο αντιπαράθεσης με τη συνολική πολιτική της Κυβέρνησης και να αναλάβει πρωτοβουλίες για τον αναγκαίο κορυφαίο συντονισμό των εργατικών αγώνων, ενταγμένες σε συνεκτικό σχέδιο με αντοχή και διάρκεια.

δημοσίευσε ...