Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

«ΟΙ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΧΗ – ΕΡΧΕΤΑΙ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΚΙ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ» !!!



ΠΕΡΙΠΟΥ 1.000 εργαζόμενοι, παρά την καταρρακτώδη βροχή, συγκεντρώθηκαν σήμερα Παρασκευή το μεσημέρι στη γέφυρα Λένορμαν και Κηφισού 500 μ. από το αμαξοστάσιο Σεπολίων. Οι δρόμοι προς το αμαξοστάσιο ήταν αποκλεισμένοι από τα ΜΑΤ και δεν επέτρεπαν στους εργαζόμενους Μετρό και στους υποστηριχτές τους πρόσβαση στο αμαξοστάσιο.

Λόγω της κακοκαιρίας αποφασίστηκε πορεία στο σταθμό Αγ. Αντωνίου. Συμμετείχαν εργαζόμενοι από διάφορους κλάδους (εκπαιδευτικοί, εργαζόμενοι στους Ο.Τ.Α, λιμενεργάτες Πειραιά, νοσοκομειακοί, κ.α.) καθώς και αριστερά κόμματα και οργανώσεις. Με συνθήματα όπως «αλήτες, λέρες εργατοπατέρες!» και «παραιτηθείτε!» οι συγκεντρωμένοι έδιωξαν από τη συγκέντρωση τον πρόεδρο της ΑΔΕΔΥ Κώστα Τσικρικά.

Στην πορεία κυριάρχησε τα συνθήματα για γενική απεργία, και «Εμπρός λαέ μην τους φοβηθείς – ήρθε η ώρα της ανατροπής!», «Οι συγκοινωνίες είναι η αρχή – έρχεται επιστράτευση κι εξέγερση πανεργατική!», «Ψωμί παιδεία ελευθερία – κάτω η επιστράτευση και η τρομοκρατίας!», «Αυτή η επιστράτευση είναι η αιτία να φύγει ο Σαμαράς και όλη η συμμορία!».

Όταν η πορεία έφτασε στον Αγ. Αντώνιο εργαζόμενοι του Μετρό έκαψαν «φύλλα πορείας». Στη συνέχεια μια ομάδα εργαζομένων Μετρό μπήκε στο σταθμό Αγ. Αντωνίου και έλεγξε τα μέτρα ασφάλειας επιβατών και ποσωπικού.

Μετά οι εργαζόμενοι του Μετρό και άλλοι διαδηλωτές, πάλι με πορεία, επέστρεψαν έξω από το αμαξοστάσιο Σεπολίων.  

Εργαζόμενοι του Μετρό που παρέλαβαν «φύλλα πορείας» και δεν τα έκαψαν, άρχισαν να λειτουργούν το Μετρό από τις 2 μμ περίπου. 

Η επέμβαση των ΜΑΤ με διαταγή της κοινοβουλευτικής χούντας Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέλη ενάντια στην απεργία των εργαζομένων στο Μετρό δείχνει την ουσία αυτής της χούντας που έχουν επιβάλει η τρόϊκα ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ. Όπως είχαν τονίσει αρκετοί ομιλητές στις συνελεύσεις που οργάνωσε το σωματείο ΣΕΛΜΑ στο αμαξοστάσιο Σεπολίων τις προηγούμενες μέρες, αυτή η χούντα είναι αποφασισμένη να καταστρέψει με ωμή βία τα δικαιώματα των εργαζομένων και την απεργία για να επιβάλει «ενιαία μισθολόγια» πείνας και μαζική ανεργία.

Τώρα άρχισε ένα υψηλότερο στάδιο του αγώνα ενάντια σ’ αυτή τη χούντα με τις απεργίες σε τρένα και λεωφορεία. Το σωματείο ΣΕΛΜΑ από την αρχή τόνισε την ανάγκη μάξιμουμ ενότητας και συντονισμού για να πετύχουν οι στόχοι της απεργίας και να αναπτυχθεί ένα εργατικό και συνδικαλιστικό μαζικό κίνημα για να τα βάλει με τη χούντα και να την τσακίσει.

Το κοινό μέτωπο των εργαζομένων στις συγκοινωνίες πρέπει να αναπτυχθεί και σ’ όλο το δημόσιο και ιδιωτικό τομέα με στόχο την εκδίωξη της γραφειοκρατίας από ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ και την οργάνωση γενικής πολιτικής απεργίας διαρκείας. Σ’ αυτό τον αγώνα καλούνται και οι Λαϊκές Συνελεύσεις και Επιτροπές που θα παίξουν πολύ σημαντικό ρόλο στην οργάνωση σε κάθε περιοχή και γειτονιά.
Ν.Α

δημοσίευσε ...